Την απόφαση να καταψηφίσει την πρόταση της κυβέρνησης για την διεξαγωγή δημοψηφίσματος, την οποία χαρκατηρίζει διχαστική και αδιέξοδη, έλαβε κατά την συνεδρίαση της, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που υπήρξαν η πρόταση της κυβέρνησης οδηγεί σε αδιέξοδο καθώς, άν το αποτέλεσμα είναι «Ναι» δημιουργείται το ερώτημα πώς θα εφαρμόσει η κυβέρνηση μια συμφωνία με την οποία είναι αντίθετη, ενώ στην περίπτωση του «Όχι» το ερώτημα είναι αν μπορέσει να παραμείνει η χώρα στο ευρώ και αν εναλλακτικό σχέδιο πορείας.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί τη χώρα σε αδιέξοδο επιλέγοντας την προστασία της εσωτερικής της συνοχής σε βάρος της χώρας» ήταν η εκτίμηση που κυριάρχησε. Το ΠΑΣΟΚ δεν φέρει αντίρρηση σε ότι αφορά την διαδικασία ενός δημοψηφίσματος αλλά αυτό όπως τονίστηκε θα πρέπει να διεξαχθεί στη βάση καθαρών ερωτημάτβων και στο πλαίσιο των Συνταγματικών κανόνων.

Οι θέσεις του του ΠΑΣΟΚ στην Βουλή θα εκφραστούν από την Φ. Γεννηματά, τον Α. Λοβέρδο που θα έχει το ρόλο του ειδικού αγορητή και του Ευ. Βενιζέλου που θα αναλάβει την κοινοβουλευτική εκπροσώπηση του κόμματος ικαι σύμφωβνα με πληροφορίες θα θέσει το θέμα αντισυνταγματικότητας του δημοψηφίσμνατος

Στην τοποθέτηση του, ο κ. Βενιζέλος, ανέφερε ότι η προεκλογική απάρτη, εξελίσσεται, εκτινάσεται και θέτει σοβαρά θέματα προσανατολισμού της χώρας.