Θετικό χαρακτηρίζει η ΝΔ το γεγονός ότι ανοίγει πιθανότητα συμφωνίας, χωρίς την οποία η χώρα καταστρέφεται. Σημειώνει, όμως ότι είναι θλιβερό, γιατί χάθηκαν πέντε μήνες με ψέματα και ο λογαριασμός που θα πληρώσει η χώρα ανέβηκε σε δυσθεώρητα ύψη.

Αναλυτικά, η δήλωση του εκπροσώπου της ΝΔ, Κώστα Καραγκούνη:

«Το ότι για πρώτη φορά διαπραγματεύεται επί της ουσίας η κυβέρνηση -δηλαδή με αριθμούς και στοιχεία- είναι θετικό, αλλά είναι και θλιβερό.

» Είναι θετικό γιατί ανοίγει πιθανότητα συμφωνίας, χωρίς την οποία η χώρα καταστρέφεται. Και είναι θλιβερό, γιατί χάθηκαν πέντε μήνες με ψέματα και ο λογαριασμός που θα πληρώσει η χώρα ανέβηκε σε δυσθεώρητα ύψη.

» Τη συμφωνία θα την κρίνουμε όταν υπάρξει. Η τραγική βέβαια αλήθεια είναι ότι για στόχο πολύ μικρότερο, η κυβέρνηση προτείνει 8πλάσια μέτρα απ’ όσα διαπραγματευόταν η προηγούμενη κυβέρνηση. Και αντικαθιστά μεταρρυθμίσεις με φοροκαταιγίδα, διαλύοντας την ιδιωτική οικονομία υπέρ του μεγάλου κράτους!

» Άρα τα μέτρα που προτείνει οδηγούν σε νέα ύφεση. Άλλωστε, έχουμε ήδη επιστρέψει στην αύξηση της ανεργίας και στα ελλείμματα.

» Παγίδευσαν τη χώρα στο δίλημμα ανάμεσα σε μια πολύ χειρότερη συμφωνία και στην καταστροφή της ρήξης. Και δεν έχουν το θάρρος να ζητήσουν ούτε μία συγγνώμη από τον ελληνικό λαό.»