Η ανακούφιση, γιατί η χώρα αποφεύγει την καταστροφή με την οποία την απειλούσε η ίδια η κυβέρνηση της -πέντε χρόνια μετά το 2010- δεν μπορεί να κρύψει το γεγονός πως φθάσαμε εδώ με το χειρότερο δυνατό τρόπο.Το χαμένο πεντάμηνο ανεβάζει πάρα πολύ το λογαριασμό» σχολίασε ο Ευάγγελος Βενιζέλος για την κατ αρχήν συμφωνία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τους εταίρους.

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι ο ελληνικός λαός καλείται να υπαχθεί σε υφεσιακά μέτρα και επαναλαμβάνει ότι «το mail Χαρδούβελη φαίνεται ως παιδική χαρά μπροστά στον κατάλογο μέτρων που συμφωνεί η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα»

Σχετικά με το χρέος ο πρώην πρόεδρος και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ επεσήμανε ότι «πρέπει να γίνει κατανοητό πως μόνη λύση για το χρέος είναι να συνεχίσουμε πάνω στα χνάρια του 2012. Η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη επιτέλους να παραδεχθεί μια ιστορική αλήθεια που συκοφάντησε και συγκάλυψε».

‘Oσο για το αναπτυξιακό πακέτο ευχήθηκε να έρθει, αλλά, όπως δήλωσε, «αυτά είναι κονδύλια κοινοτικά και εθνικά που υπάρχουν και που η κυβέρνηση έχει εγκαταλείψει το τελευταίο πεντάμηνο».