Στην έκδοση εντάλματος σύλληψης σε βάρος ενός ακόμα επιχειρηματία που απασχόλησε τις δικαστικές αρχές στο πλαίσιο ελέγχου της περίφημης λίστας Λαγκάρντ άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Η δίωξη για φοροδιαφυγή που άσκησε η εισαγγελέας Ελένη Τουλουπάκη είναι σε βαθμό κακουργήματος και στρέφεται σε βάρος του επιχειρηματία.

Παράλληλα εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης σε βάρος του και οι αρχές έσπευσαν άμεσα να τον συλλάβουν, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες η οικονομική αστυνομία δεν τον εντόπισε στο σπίτι του, παρά τις πληροφορίες οτι βρισκόταν στην Ελλάδα.
Η υπόθεση αφορά δικογραφία για 10,5 εκατ. ευρώ που εντοπίστηκαν σε λογαριασμό του, μετά από ελέγχους της λίστας Λαγκάρντ που έφερε στο φως καταθέσεις άνω των 2000 Ελλήνων σε υποκατάστημα της τράπεζας HSBC της Γενεύης.

Η δικογραφία για τα 10,5 εκατ. ευρώ βρίσκεται ήδη στα χέρια του ανακριτή, ο οποίος χειρίζεται και δεύτερη υπόθεση με πρωταγωνιστή τον ίδιο επιχειρηματία, γόνο της γνωστής οικογένειας που δραστηριοποιείται στο χώρο εμπορίας αλκοολούχων ποτών, η οποία αφορά επιπλέον κεφάλαια ύψους περίπου 4 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες πριν από την άσκηση της δίωξης προηγήθηκαν επαφές για για το ενδεχόμενο ο επιχειρηματίας να πληρώσει και να κάνει χρήση των ευεργετικών διατάξεων που προβλέπει ο νόμος. Ωστόσο οι επαφές δεν απέδωσαν καρπούς.