Με αφορμή τον πρόσφατο θάνατο της γνωστής Ιταλίδας ηθοποιού Λάουρα Αντονέλι, η κινηματογραφική εταιρία NEW STAR παρουσιάζει ξανά την «Μαλίτσια», την διάσημη ερωτική ταινία που ταυτίστηκε περισσότερο από κάθε άλλη με την ηθοποιό. Η ταινία θα προβάλλεται αποκλειστικά στον κινηματογράφο ΑΛΚΥΟΝΙΣ (Ιουλιανού 42 -46, τηλ. 210 8220008) από την Πέμπτη 25 έως και την Κυριακή 28 Ιουνίου.
Η Αντονέλι, άπιαστο ερωτικό όνειρο πολλών στερημένων ανδρών κάθε ηλικίας κέρδισε τον τίτλο του συμβόλου της γυναικείας χειραφέτησης. Ηταν η γυναίκα που δεν γινόταν η υποτακτική κάποιου άντρα, που δεν υπέτασσε στην κυριότητα της οικογένειας τα θέλγητρά της. Ασφαλώς, η συντηρητική ματιά της εποχής την κατέτασσε εύκολα στις γυναίκες χαλαρών ηθών, που δεν ήταν πρότυπο στις πουριτανικές κοινωνίες ούτε στις πουριτανικές ιδεολογίες.
Η «Μαλίτσια» παρακολουθεί την αναστάτωση που δημιουργείται στο σπίτι ενός χήρου με τρεις γιους, όταν προσλαμβάνει ως υπηρέτρια την ηρωίδα του τίτλου. Και οι τέσσερις άντρες προσπαθούν να την προσεγγίσουν ερωτικά. Το ποιός όμως θα καταφέρει να την κατακτήσει θα το αφήσουμε να ανακαλύψετε βλέποντας την ταινία.
Η «Μαλίτσια» χαρακτηρίσθηκε ερωτική ταινία αλλά τελικά είναι μια γλυκόπικρη σάτιρα και μαζί μια ηθογραφία –για την καταπιεσμένη σεξουαλικότητα, το παιχνίδι της εξουσίας ανάμεσα στα δύο φύλα, ακόμα και τη χειραφέτηση της γυναίκας που δεν υποτάσσεται ερωτικά, αλλά διεκδικεί το δικαίωμα αυτοδιάθεσης του κορμιού της. Ισως γι’ αυτόν τον λόγο η εμφάνιση της Αντονέλι στην Μαλίτσια για κάποιους θεωρήθηκε πολιτική : το κορμί της ήταν το ισχυρότερο όπλο σε έναν διαρκή αγώνα της απενοχοποίησης του ερωτισμού και της διεκδίκησης της επιθυμίας.
Το σίγουρο είναι ότι με τη «Μαλίτσια» η Αντονέλι ανέβηκε τα σκαλιά του κινηματογραφικού πανθέου. Τρία χρόνια μετά, έπαιξε το ρόλο της Τζουλιάνα στον «Αθώο» του Λουκίνο Βισκόντι και ακολούθησαν ερμηνείες σε ταινίες του Εττόρε Σκόλα ή του Ντίνο Ρίζι.