• Αναζήτηση

Βροχή μηνύσεων εναντίον της «Ακρόπολης»

Δικαστικά εναντίον της εφημερίδας «Η Ακρόπολη» εξαιτίας της δημοσίευσης λίστας με ονόματα δημοσιογράφων που δήθεν χρηματίζονταν από το ΔΝΤ πρόκειται να κινηθούν πολλοί από τους δημοσιογράφους που συμπεριλαμβάνονται στη λίστα.

Δικαστικά εναντίον της εφημερίδας «Η Ακρόπολη» εξαιτίας της δημοσίευσης λίστας με ονόματα δημοσιογράφων που δήθεν χρηματίζονταν από το ΔΝΤ πρόκειται να κινηθούν πολλοί από τους δημοσιογράφους που συμπεριλαμβάνονται στη λίστα.
«Ενημερώθηκα για τα πρωτοσέλιδα δημοσιεύματα της εφημερίδας «Η Ακρόπολη» στις 17 και 18 Ιουνίου 2015 τα οποία είναι απολύτως ψευδή και συκοφαντικά και θίγουν την προσωπικότητά μου, την τιμή και την υπόληψή μου. Κατόπιν αυτών, επικοινώνησα με τους δικηγόρους μου, προκειμένου να προχωρήσουν στα δέοντα ένδικα μέσα» αναφέρει με σημερινή της δήλωση η κυρία Ολγα Τρέμη.
Αμεση ήταν και η αντίδραση της ευρωβουλευτού της ΝΔ. κυρίας Μαρίας Σπυράκη η οποία ανάρτησε στον λογαριασμό της στο facebook τα εξής: «Το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Ακρόπολη» σε ό, τι αφορά στο πρόσωπο μου είναι απολύτως ψευδές και άκρως δυσφημιστικό. Ουδέποτε συμμετείχα σε σεμινάριο ή ημερίδα που διοργάνωσε το ΔΝΤ. Ουδέποτε έλαβα αμοιβή ή δώρο από εκπρόσωπο του ΔΝΤ. Έχω αναθέσει στον δικηγόρο μου να αποστείλει εξώδικο με το οποίο ζητώ από τους υπευθύνους της εφημερίδας να ανακαλέσουν άμεσα το ψευδές δημοσίευμα και να ζητήσουν δημόσια συγνώμη» .
Με ένα tweet ο Αντώνης Σρόιτερ ανακοίνωσε ότι πρόκειται να καταθέσει αγωγή «Προς λαθρόβιο έντυπο «Ακρόπολις»: Επειδή τα παίρνω πράγματι, αλλά μόνο στο κρανίο, έρχονται αγωγές. Η και σφαλιάρες, αν συναντηθούν οι δρόμοι μας».
Από την πλευρά του ο κ. Γιάννης Πρετεντέρης όπως αναρτήθηκε στον επίσημο λογαριασμό της Ανατροπής στο twiiter «έδωσε εντολή στους πληρεξούσιους δικηγόρους του να ασκήσουν κατά του εντύπου τα δέοντα ένδικα μέσα».
Αντίστοιχη, σύμφωνα με πληροφορίες, θα είναι και η αντίδραση των παρουσιαστών της πρωινής εκπομπής του Mega, Κοινωνία ώρα Mega, Γιώργος Οικονομέας και Δημήτρης Καμπουράκης.

Στο ΔΝΤ θα προσφύγει η ΠΟΕΣΥ

Εν τω μεταξύ το ο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ αποφάσισε να προσφύγει στα αρμόδια όργανα του ΔΝΤ.

Όπως τονίζει σε σχετική ανακοίνωση η ΠΟΕΣΥ τονίζει ότι «στις αρχές και τις αξίες της, ως Ομοσπονδίας όλων των Ενώσεων Συντακτών, κεντρικό πυρήνα κατέχει η διασφάλιση της εγκυρότητας και της αμεροληψίας της δημοσιογραφίας και η προστασία των λειτουργών της, οι οποίοι πάντως, έχουν το καθήκον, σύμφωνα και με τον Κώδικα Δεοντολογίας, να τηρούν τις αρχές αυτές. Επομένως είναι ευθύνη όλων των κύκλων και των οργανώσεων, να καταγγέλλουν και να καταδικάζουν οποιαδήποτε απόπειρα χειραγώγησης της δημοσιογραφίας και να συμβάλλουν στην διαφύλαξη της ανεξάρτητης και αμερόληπτης ενημέρωσης».

Και προσθέτει: «Μετά την κατάθεση του κ. Ρουμελιώτη ενώπιον της Επιτροπής της Βουλής περί Αλήθειας για το χρέος, όπου ισχυρίστηκε ότι Έλληνες δημοσιογράφοι παρακολουθούσαν, ήδη από το έτος 2010, σεμινάρια που οργάνωσε το ΔΝΤ και η Κομισιόν με σκοπό «τη χειραγώγηση της ελληνικής κοινής γνώμης», είναι θέμα συνταγματικής υποχρέωσης και ευθύνης να φωτιστούν όλες οι πλευρές αυτής της υπόθεσης με σαφήνεια και χωρίς υπεκφυγές. Καλούμε τα πρόσωπα που έχουν γνώση και επικαλούνται τα στοιχεία που διαθέτουν από το θεσμικό τους ρόλο να δώσουν στην ομοσπονδία όλα τα σχετικά δεδομένα που κατέχουν».

Κοινωνία
Σίβυλλα
Helios Kiosk