• Αναζήτηση
 • Ακτοπλόοι: Δεν θα μπορούμε να μεταφέρουμε μετανάστες

  Mε πλοία της ακτοπλοΐας μεταφέρονται καθημερινά μετανάστες από τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προς τον Πειραιά.Το θέμα αυτό, ενόψει της αυξημένης επιβατικής κίνησης στη διάρκεια του καλοκαιριού, έθεσε στο Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας Μιχάλης Σακέλης.

  Mε πλοία της ακτοπλοΐας μεταφέρονται καθημερινά μετανάστες από τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προς τον Πειραιά.

  Το θέμα αυτό, ενόψει της αυξημένης επιβατικής κίνησης στη διάρκεια του καλοκαιριού, έθεσε στο Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας Μιχάλης Σακέλης.

  «Είναι πάρα πολύ σοβαρό το θέμα της μεταφοράς των παράτυπων μεταναστών ειδικά στο βόρειο Αιγαίο αλλά και στα Δωδεκάνησα καθώς τα πλοία μας, μεταφέρουν περίπου 1000 μετανάστες την ημέρα στον Πειραιά. Τέτοια δυνατότητα σε ένα μήνα με τα συγκεκριμένα πλοία δεν θα υπάρχει. Θα πρέπει από τώρα να ληφθούν από τώρα κάποια μέτρα για να δούμε τις θα κάνουμε με αυτούς τους ανθρώπους», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΕΕΝ.

  Ο αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού και πρόεδρος του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών Γιάννης Θεοτοκάς είπε από την πλευρά του ότι το θέμα έχει ήδη καταγραφεί και επεξεργάζεται τσο υπουργείο Ναυτιλίας και το Λιμενικό Σώμα.

  Σύμφωνα με στοιχεία του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής τον Μάϊο περισυνελέγησαν συνολικά 17.889 παράτυποι μετανάστες.

  Κοινωνία
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk