Νέες αφίξεις παράτυπων μεταναστών σε ελληνικά νησιά

Συνολικά 432 παράτυπους μετανάστες περισυνέλεξε το Λιμενικό το τελευταίο 24ωρο, σε 12 περιστατικά έρευνας και διάσωσης στις θαλάσσιες περιοχές Λέσβου, Σάμου, Αγαθονησίου, Φαρμακονησίου και Κω

Συνολικά 432 παράτυπους μετανάστες περισυνέλεξε το Λιμενικό το τελευταίο 24ωρο, σε 12 περιστατικά έρευνας και διάσωσης στις θαλάσσιες περιοχές Λέσβου, Σάμου, Αγαθονησίου, Φαρμακονησίου και Κω.

Στο μεταξύ, με επιστολή του στον πρόεδρο της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) Γιώργο Πατούλη, ο δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός ζητά στήριξη για την αντιμετώπιση του ζητήματος των παράτυπων μεταναστών.

«Το οικονομικό και υλικό κόστος όλων των δράσεων αντιμετώπισης του μεταναστευτικού ζητήματος έχει επωμιστεί εξ ολοκλήρου ο ήδη περιορισμένος προϋπολογισμός του δήμου Λέσβου» σημειώνει ο κ. Γαληνός, προειδοποιώντας ότι, λόγω του αυξανόμενου ρυθμού αφίξεων, κινδυνεύει να κλιμακωθεί το ζήτημα ανεξέλεγκτα.

Ο κ. Γαληνός, και με την ιδιότητα του προέδρου της Περιφερειακής Ενωσης Δήμων Βορείου Αιγαίου, ζητά να τεθεί προς συζήτηση το μεταναστευτικό ζήτημα στην επόμενη ολομέλεια της ΚΕΔΕ, καθώς και να εξεταστεί το ενδεχόμενο οικονομικής βοήθειας, αλλά και αποστολής υγειονομικού κλιμακίου προς όλους τους δήμους των νησιών που σηκώνουν το βάρος της διαχείρισης των παράτυπων μεταναστών.

Με άλλη επιστολή του προς τούρκους δημάρχους μικρασιατικών πόλεων, ο κ. Γαληνός τους ενημερώνει για τη διαχείριση του ζητήματος και υποστηρίζει πως, μέσω του συντονισμού και της συνεργασίας, θα μπορέσει να λυθούν οι επιπτώσεις του «προς όφελος των πόλεών μας».

Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk