Ανέστειλαν τις προγραμματισμένες επισχέσεις εργασίας οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ Αθήνας μετά τη δέσμευση του υπουργείου Υγείας ότι θα υπάρξει πληρωμή μέρους των δεδουλευμένων τους στις 27 Ιουνίου.

Το υπουργείο ανακοίνωσε ότι θα καταβληθούν άμεσα στους λογαριασμούς τους, χρήματα που τους οφείλονται και αφορούν τα εξαιρέσιμα για τον Ιανουάριο, Φεβρουάριο και Μάρτιο 2015, αλλά και αποζημιώσεις για εκτός έδρας.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση τους αναφέρουν: «Οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ που διακατέχονται από αίσθημα ευθύνης απέναντι στους πολίτες, μετά και από τις εξελίξεις ότι θα πληρωθούν στις 27/6/2015 ένα μέρος των χρημάτων που τους οφείλονται και τη δέσμευση του υπουργού για την αποδέσμευση των χρημάτων για τη λειτουργία του Οργανισμού και την εξόφληση των εξαιρέσιμων και εκτός έδρας που εκκρεμούν, αναστέλλουν τις κινητοποιήσεις τους προσωρινά».

Άγνωστο, πάντως, παραμένει εάν μετά από αυτή την έκπληξη, η ΠΟΠΕΚΑΒ, που εκπροσωπεί τους εργαζόμενους στη Βόρεια Ελλάδα, θα προχωρήσει τελικά αύριο, Πέμπτη σε επίσχεση εργασίας, όπως έχει, ήδη, προαναγγείλει.