Σε συντονισμό με την Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) για την προώθηση ενός μεγάλου επενδυτικού σχεδίου βρίσκεται το υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση το σχετικό σχέδιο αποτέλεσε βασικό θέμα συζήτησης του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη με κλιμάκιο ανώτατων στελεχών της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, επικεφαλής του οποίου ήταν ο γενικός διευθυντής Λούκα Λατζαρόλι.

Της συνάντησης αυτής είχε προηγηθεί τηλεφωνική επικοινωνία του υπουργού Οικονομικών με τον Πρόεδρο της ΕΤΕπ Βέρνερ Χόγιερ.

Υπουργείο Οικονομικών και ΕΤΕπ αποφάσισαν τη συνέχιση και εντατικοποίηση των συνομιλιών των δύο πλευρών, ώστε μέχρι τις 15 Ιουλίου, να έχουν αποσαφηνισθεί οι λεπτομέρειες του εν λόγω σχεδίου και να δρομολογηθεί η υλοποίηση του.

Όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση αυτό το επενδυτικό σχέδιο θα κινηθεί στο ευρύτερο πλαίσιο του σχεδιασμού της ελληνικής κυβέρνησης για μια βιώσιμη συμφωνία, που θα έχει ως βασικούς πυλώνες την αναδιάρθρωση του χρέους, την αναπτυξιακή ώθηση της ελληνικής οικονομίας και τις μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η χώρα.