Αύξηση 1,3% σημείωσε η ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου τον Μάιο –και για 21ο μήνα αθροίζοντας στο 1.109.803 μονάδες σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ACEA (Συνδέσμου Ευρωπαίων Κατασκευαστών Αυτοκινήτου) o οποίος, όμως σημειώνει ότι πρόκειται για την μικρότερη ποσοστιαία αύξηση που καταγράφεται από τότε που οι πωλήσεις καινούριων αυτοκινήτων ξεκίνησαν να αυξάνονται πριν περίπου δύο χρόνια.

Σε ό,τι αφορά τις παραδοσιακά μεγάλες αγορές και τις επιδόσεις τους τον Μάιο, η εικόνα είναι μεικτή με τη Γερμανία και Γαλλία να καταγράφουν μείωση 6,7% και 3,5% αντίστοιχα στις πωλήσεις καινούριων αυτοκινήτων ενώ, η ισπανική, η ιταλική και η βρετανική αγορά συνέχισαν με θετικό πρόσημο καταγράφοντας αύξηση 14%, 10,8% και 2,4% αντιστοίχως.

Στο πεντάμηνο, οι συνολικές πωλήσεις αυτοκινήτων στην ευρωπαϊκή αγορά καταγράφουν αύξηση 6,8% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2014, αθροίζοντας σε 5.805.367 μονάδες.

Αναφορικά με το «club των ισχυρών» στο πεντάμηνο, αυξημένες είναι οι ταξινομήσεις καινούριων αυτοκινήτων στο σύνολο των μεγάλων αγορών. Αναλυτικά η ποσοστιαία αύξηση για το συγκεκριμένο διάστημα διαμορφώνεται για την ισπανική αγορά στο 21,7%, για την ιταλική σε 15,2% για τη βρετανική σε 5,7%, για τη γαλλική σε 3,8% και για τη γερμανική σε 3,6% σε σχέση με τους πρώτους πέντε μήνες του 2014.