Συγκέντρωση σήμερα Δευτέρα στις 19.00 έξω από την κεντρική είσοδο της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης στο Πέραμα διοργανώνει η Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό» Πειραιά σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα εγκαίνια των γραφείων του «Σωματείου Ελλήνων Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου Ναυπηγοεπισκευαστικών Ζωνών (Πειραιά, Κερατσινίου, Δραπετσώνας, Νίκαιας & Νήσων) – Άγιος Νικόλαος» από τη Χρυσή Αυγή που θα γίνουν μισή ώρα αργότερα.
Σε ανακοίνωση της η Κίνηση «Απελάστε τον Ρατσισμό» σημειώνει ότι: «Δεν θα επιτρέψουμε τα εγκαίνια του εργοδοτικού-εργολαβικού «σωματείου» μπράβων της ΧΑ! Στη φτώχεια, την ανεργία και το φασισμό απαντάμε ενωμένοι με τον κοινό μας αγώνα. Ο λαός μας και οι γειτονιές του Πειραιά έχουν γνωρίσει το πρόσωπο του φασισμού με απάνθρωπο τρόπο, έχουν γνωρίσει το εγκληματικό πρόσωπο του νεοναζί μορφώματος της Χρυσής Αυγής, με τη δολοφονία του Π. Φύσσα στο Κερατσίνι, τη δολοφονική επίθεση σε συνδικαλιστές του Συνδικάτου Μετάλλου, με τις επιθέσεις σε μέλη και στελέχη της Αριστεράς στο Πέραμα, στο Κερατσίνι, στη Νίκαια, στον Πειραιά, από τα τάγματα εφόδου χρυσαυγιτών κατά μεταναστών, μικροεπαγγελματιών, εργαζομένων, αντιφασιστών».

Στη κινητοποίηση θα συμμετάσχουν επίσης το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγ/κής Βιομηχανίας Ελλάδος, ΤΟ Σωματείο Ναυπηγοξυλουργών, τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ – ΠΕΕΜΑΓΕΝ, το Σωματείο Καθαριστών/ιών Πειραιά, το Σωματείο Λογιστών Πειραιά, ο Σύνδεσμος Εμπορ/υλλων Πειραιά, το Συνδικάτο Ιδιωτικής Υγείας και η Πανελλήνια Ένωση Ελαιουργοσαπουνοποιών.