Το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο (ΕΜΠ) διοργανώνει για όγδοη συνεχή χρονιά το εβδομαδιαίο καλοκαιρινό του πρόγραμμα για παιδιά 5-12 χρόνων με θέμα «Διακοπές διαφορετικές από τις άλλες». Σκοπός του προγράμματος είναι να δώσει στα παιδιά την ευκαιρία να ζήσουν μια διαφορετική εμπειρία καλοκαιρινών διακοπών στο κέντρο της Αθήνας.
Με αφετηρία και αφορμή τα δύο νέα εκθέματα του ΕΠΜ, «Ταξιδεύω με το Κινητό Μουσείο» και «Οι Έτσι και οι Αλλιώς, μια ιστορία για τη διαφορετικότητα», τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να βρουν απαντήσεις σε ερωτήματα σχετικά με τη διαφορετικότητα: «Πόσο διαφορετικοί είμαστε; Σε πόσα διαφορετικά μέρη μπορούμε να ταξιδέψουμε; Πόσα διαφορετικά φαγητά μπορούμε να μαγειρέψουμε; Πόσα διαφορετικά παιχνίδια να παίξουμε; Με ποιον διαφορετικό τρόπο θα ανακαλύψουμε διαφορετικά μουσεία και διαφορετικές συλλογές;»
Τα καλοκαιρινά προγράμματα θα γίνουν σε έξι περιόδους το διάστημα 22 Ιουνίου έως 31 Ιουλίου 2015, καθημερινές 8.30-16.30.
Αξιοποιώντας όλες τους τις αισθήσεις και μέσα από το παιχνίδι και τη συνεργασία, οι μικροί φίλοι του μουσείου ψυχαγωγούνται αποκτώντας γνώσεις και εμπειρίες.
Η οικονομική συμμετοχή για καθεμία από τις περιόδους είναι 115 ευρώ για κάθε παιδί και 105 ευρώ για τους συνδρομητές του Μουσείου. Για τα αδέλφια οι τιμές διαφοροποιούνται. Η οικονομική συμμετοχή για μία ημέρα είναι 25 ευρώ για κάθε παιδί και 22 ευρώ για συνδρομητές και αδέλφια. Στις τιμές περιλαμβάνεται δεκατιανό.
Η μελέτη και ο σχεδιασμός του προγράμματος έχει γίνει από το τμήμα εκπαιδευτικών προγραμμάτων του ΕΠΜ και υλοποιείται από τους ερμηνευτές του.
Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να καλέσετε στο 210 331.2995.