Συνέχεια στην περιοδεία του σε πόλεις της επαρχίας έδωσε τη Παρασκευή και το Σάββατο ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης κ. Δημήτρης Αναγνωστάκης. Αυτή τη φορά επισκέφτηκε περιοχές στην Περιφέρεια Ηπείρου και όπως δήλωσε μεταξύ άλλων: «Συζητήσαμε για τη συνεργασία της Ελληνικής Αστυνομίας με τους Δήμους. Θέλουμε να είμαστε αποτελεσματικοί στην κοινή προσπάθεια να εδραιωθεί και να ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων της περιοχής».
Ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης συνοδευόμενος από τον Προϊστάμενο Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο Εμμανουήλ Κατριαδάκη, τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Ηπείρου, Υποστράτηγο Γεώργιο Καραΐτση και τον Βοηθό Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Ηπείρου, Ταξίαρχο Δημήτριο Κοτσιάφτη την Παρασκευή είχε συναντήσεις στην Πρέβεζα και στη συνέχεια επισκέφθηκε τηνΆρτα. Ακολούθως μετέβη στα Ιωάννινα και στηνΗγουμενίτσα.
Εκτός από στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. ο κ. Αναγνωστάκης συναντήθηκε με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και αντιπροσωπείες συνδικαλιστικών εκπροσώπων των αστυνομικών.
Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης σημείωσε ότι «στο σχεδιασμό μας για την αναδιοργάνωση της ΕΛ. ΑΣ, προσπαθούμε να εξοικονομήσουμε ανθρώπινους πόρους, να ενισχύσουμε κάποια αστυνομικά τμήματα, έτσι ώστε να έχουμε εμφανή και αποτελεσματική αστυνόμευση. Σε πολλές περιπτώσεις, σε τμήματα ή σταθμούς με μικρή στελέχωση, καταλήγουμε να φυλάμε το κτίριο ή την ταμπέλα, χωρίς να προσφέρουμε πραγματικά υπηρεσίες στους Έλληνες πολίτες. Βέβαια, θα υπάρξει αξιολόγηση και επεξεργασία της πολιτικής και φυσικής Ηγεσίας, αλλά είναι δέσμευση της Κυβέρνησης και του ίδιου του Υπουργού ότι το όποιο σχέδιο θα έρθει για διαβούλευση με τους τοπικούς φορείς. Δεν βιαζόμαστε, δεν είναι κάτι που μας πιέζει για να έχουμε κάποιο δημοσιονομικό όφελος γιατί, επαναλαμβάνω, αυτό που επιδιώκουμε είναι φύλαξη σε λιγότερα κτίρια και μεγαλύτερη και καλύτερη ασφάλεια στον πολίτη».

Ο κ. Αναγνωστάκης πρόσθεσε ότι: «Ανοίγουμε τις σχολές Αστυφυλάκων σε Κομοτηνή, Διδυμότειχο, Ρέθυμνο για τα παιδιά που έχουν εισαχθεί μέσω πανελληνίων εξετάσεων το 2012-2013 και το 2013-2014. Ευελπιστώ ότι σε ένα διάστημα που δεν ξεπερνά το ένα έτος, θα τους έχουμε ως δόκιμους, ώστε να αντιμετωπίσουμε τις αυξημένες ανάγκες σε τουριστικές και απομακρυσμένες περιοχές».
Επίσης ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης θα μιλήσει το απόγευμα της Δευτέρας σε εκδήλωση στην Καλλιθέα για το θεσμό του «αστυνομικού της γειτονιάς». Σύμφωνα με πληροφορίες εντός των προσεχών ημερών αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα ο απολογισμός της έως τώρα εφαρμογής του θεσμού και σε ποιες άλλες περιοχές θα επεκταθεί.
Στελέχη της ΕΛ. ΑΣ. σημείωναν στο «Βήμα» πως κατά τις επισκέψεις του σε Έβρο, Κρήτη αλλά και στην Ήπειρο ο κ. Αναγνωστάκης έχει αφήσει αρκετά θετικές εντυπώσεις λέγοντας χαρακτηριστικά πως «διαβασμένος» για τα ζητήματα που απασχολούν τις τοπικές κοινωνίες ενώ δεσμεύτηκε ότι θα εξετάσει τα θέματα που του έθεσαν. Οι αστυνομικοί – γνωρίζοντας τις σχετικές ανάλογες επισκέψεις προκατόχων του – έλεγαν πως δεν ήταν επισκέψεις εθιμοτυπικές ή τουρισμού, όπως συνέβαινε πολλές φορές στο παρελθόν. Σύμφωνα με πληροφορίες αντίστοιχες είναι οι εντυπώσεις που έχουν σχηματιστεί για τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης και στο υπουργείο.