«Η Γερμανία θέλει η Ελλάδα να μπορέσει να παραμείνει στην ευρωζώνη», επανέλαβε ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Στέφεν Ζάιμπερτ και τόνισε ότι η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη απαιτεί από την άλλη πλευρά να προτείνει και να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις.

«Η μπάλα βρίσκεται στην ελληνική πλευρά», τόνισε ο κ. Ζάιμπερτ, ενώ ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Μάρτιν Γιέγκερ επισήμανε κατ/ επανάληψη ότι η προσπάθεια της Γερμανίας έχει ως στόχο την επιτυχή ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος. Σε ό,τι αφορά το εάν υπάρχει πλέον αρκετός χρόνος, δήλωσε ότι «είναι σίγουρα λίγος».

Στο ίδιο μήκος κύματος, και οι δηλώσεις του επικεφαλής της γερμανικής κεντρικής τράπεζας Bundesbank, ο οποίος προειδοποίησε τη Δευτέρα ότι εξαντλείται ο χρόνος για την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της στην ευρωζώνη, προτρέποντας την Αθήνα να δράσει με τέτοιο τρόπο ώστε να αποφύγει μια αθέτηση πληρωμών που θα μπορούσε να την θέσει εκτός ευρωζώνης.

«Ο χρόνος εξαντλείται για την Ελλάδα» δήλωσε ο Γενς Βάιντμαν σε συνέδριο στη Φρανκφούρτη. «Δεν υπάρχει προθυμία για επίτευξη συμφωνίας και για δράση».