• Αναζήτηση
 • Βαρουφάκης: Η συμφωνία θα έκλεινε σε μία νύχτα με την Μέρκελ παρούσα

  Ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης απέκλεισε το ενδεχόμενο Grexit, ως μη συνετή λύση, σημειώνοντας ωστόσο: «Δεν μπορώ να αποκλείσω κάτι, όπως δεν μπορώ να αποκλείσω πως μια μέρα ένας κομήτης θα πέσει στη Γη». Ο ίδιος εξέφρασε την εκτίμηση ότι μια συμφωνία είναι δυνατή και πως θα μπορούσε «να επιτευχθεί μέσα σε μια νύχτα», αρκεί να συμμετέχει και η καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ.

  Ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης απέκλεισε το ενδεχόμενο Grexit, ως μη συνετή λύση, σημειώνοντας ωστόσο: «Δεν μπορώ να αποκλείσω κάτι, όπως δεν μπορώ να αποκλείσω πως μια μέρα ένας κομήτης θα πέσει στη Γη».

  Ο ίδιος εξέφρασε την εκτίμηση ότι μια συμφωνία είναι δυνατή και πως θα μπορούσε «να επιτευχθεί μέσα σε μια νύχτα», αρκεί να συμμετέχει και η καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ.

  Μιλώντας στην εφημερίδα Bild, ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης εξέφρασε την εκτίμηση: «Μπορεί να επιτευχθεί συμφωνία μέσα σε μία νύχτα. Αλλά η καγκελάριος (Ανγκελα Μέρκελ) θα πρέπει να είναι εδώ».

  Η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα θέλει να αποφύγει ένα Grexit δήλωσε, σημειώνοντας: «Θεωρώ πως το Grexit δεν είναι μία συνετή λύση, όμως δεν μπορεί να αποκλειστεί τίποτα, όπως δεν μπορώ να αποκλείσω πως μια μέρα ένας κομήτης θα πέσει στη Γη».

  Ο κ. Βαρουφάκης ζήτησε για μία ακόμη φορά να γίνει μία αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους. «Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να διασφαλίσουμε την πληρωμή ενός τόσο σημαντικού χρέους» ανέφερε.

  Ο ίδιος παραδέχθηκε πως υπάρχουν προβλήματα στην ελληνική φορολογική διοίκηση, ιδίως για το θέμα του ΦΠΑ. «Ξέρετε ποιο είναι το μεγαλύτερο πρόβλημά μας με τον ΦΠΑ; Ότι δεν μπορούμε να τον εισπράξουμε» δήλωσε.

  *Η συνέντευξη του Γ.Βαρουφάκη στην Bild, αν και δημοσιεύεται σήμερα, Δευτέρα, δόθηκε από τον υπουργό Οικονομικών πριν από τις χθεσινοβραδινές εξελίξεις στις Βρυξέλλες.

  Οικονομία
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Οι σαμπάνιες του τσάρου… Η τεράστια ψάθινη καπελίνα με την υπογραφή Eugenia Kim παρασύρθηκε από τους ισχυρούς ανέμους οι οποίοι έπνεαν στα τουρκικά... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk