Επαφές με αξιωματούχους του τουρισμού είχε η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού κυρία Ελενα Κουντουρά, με αφορμή την έναρξη των πτήσεων charter Σεούλ –Αθήνα από τον Ιούλιο έως τον Σεπτέμβριο και τη συμμετοχή της Ελλάδας στη Διεθνή Εκθεση Τουρισμού KOTFA.
Στη συνάντησή της με τον αναπληρωτή υπουργό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Τουρισμού της Ν. Κορέας κ. Kim Chong, υπογράμμισε ότι η Νότια Κορέα αποτελεί σημαντική προτεραιότητα στην προσπάθεια διείσδυσης σε νέες αγορές και η έκθεση KOTFA θα ενταχθεί στο πρόγραμμα του ΕΟΤ. Πρότεινε επίσης τη διοργάνωση πολιτιστικών ανταλλαγών και φεστιβάλ προβολής της Ελλάδας στη Νότιο Κορέα. Από την πλευρά του ο κ. Chong καλωσόρισε την αναπληρώτρια υπουργό, ευχαριστώντας για τη συμμετοχή της χώρας στην KOTFA.
Κατά τη συνάντησή της με τον πρόεδρο της KOREAN AIR η κυρία Κουντουρά εξέφρασε ικανοποίηση για την έναρξη των απευθείας πτήσεων charter Σεούλ -Αθήνα, που θα πραγματοποιήσει η HANJIN, θυγατρική της KOREAN AIR και πρόσθεσε ότι η μελλοντική υλοποίηση τακτικών αεροπορικών πτήσεων θα ενισχύσει την αύξηση του τουριστικού ρεύματος από την Νότια Κορέα και το διμερές εμπόριο μέσω cargo. Παράλληλα είχε επαφές με σημαντικούς tour operator της Νότιας Κορέας, παρουσιάζοντας τους στόχους της πολιτικής, μεταξύ των οποίων είναι η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, ενώ πρόσθεσε ότι η Ελλάδας αποτελεί κορυφαίο και ασφαλή τουριστικό προορισμό. Τους ζήτησε επίσης την υποστήριξη των πτήσεων charter, καθώς η επιτυχία και πληρότητά τους, θα συμβάλλουν στην καθιέρωση τακτικής αεροπορικής σύνδεσης.
Η κυρία Κουντουρά συνάντησε επίσης τον υπουργό Πατριωτών και Βετεράνων κ. Park Sungchon, ο οποίος ευχαρίστησε την Ελλάδα για τη συμμετοχή της στον πόλεμο της Κορέας, ενώ πληροφορήθηκε ότι ο στρατιωτικός πατέρας της αναπληρώτριας υπουργού υπήρξε βετεράνος σε αυτόν.


Συμμετοχή στην KOTFA και από την Ενωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης

Στην έκθεση KOTFA συμμετείχε για πρώτη φορά και η Ενωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για τη δεύτερη προσέγγιση της ΕΞΘ στην αγορά της Απω Ανατολής την τελευταία τριετία, μετά την Κίνα, δεδομένου ότι η περιοχή έχει μεγάλη δυναμική. Η ΕΞΘ είχε τις πρώτες επαφές μέσα από B2B συναντήσεις με επιλεγμένους τουριστικούς πράκτορες, αλλά κυρίως, επειδή η έκθεση απευθύνεται στο ευρύ κοινό, στόχος της ήταν η «γνωριμία» ανάμεσα στις δύο πλευρές.