• Αναζήτηση

Κρήτη: Σε κρίσιμη κατάσταση ο ένας από τους ληστές του ξενοδοχείου

Κρίσιμη είναι η κατάσταση της υγείας του ενός εκ των τριών δραστών της απόπειρας ένοπλης ληστείας σε κοσμηματοπωλείο ξενοδοχειακής μονάδας στην Κρήτη. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο δράστες από τον Μυλοπόταμο ίσως σχετίζονται με τον σοβαρό τραυματισμό ειδικού φρουρού το Νοέμβριο του 2007, κατά την αστυνομική επιχείρηση στα Ζωνιανά.

Κρίσιμη είναι η κατάσταση της υγείας του ενός εκ των τριών δραστών της απόπειρας ένοπλης ληστείας σε κοσμηματοπωλείο ξενοδοχειακής μονάδας στην Κρήτη. Οι δράστες τραυματίστηκαν στη διάρκεια συμπλοκής και ανταλλαγής πυροβολισμών με τους αστυνομικούς, στην προσπάθεια τους να διαφύγουν τη σύλληψη.

Ο δεύτερος αντιμετωπίζει επίσης σοβαρό πρόβλημα στο πόδι, ενώ η κατάσταση της υγείας του τρίτου δράστη δεν εμπνέει ανησυχία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο δράστες από τον Μυλοπόταμο Ρεθύμνου ίσως σχετίζονται με τον σοβαρό τραυματισμό του ειδικού φρουρού Στάθη Λαζαρίδη το Νοέμβριο του 2007, κατά την αστυνομική επιχείρηση στα Ζωνιανά.

Ωστόσο, φως στην υπόθεση θα ρίξουν τα αποτελέσματα της βαλλιστικής εξέτασης που αναμένονται σήμερα ή αύριο, Δευτέρα.

Το βράδυ της Παρασκευής οι τρεις δράστες, οπλισμένοι με πιστόλια και καλάσνικοφ, εισέβαλαν στο κοσμηματοπωλείο της ξενοδοχειακής μονάδας και αφαίρεσαν πολύτιμα αντικείμενα.

Βγαίνοντας πήραν προσωρινά μαζί τους έναν υπάλληλο, τον οποίο άφησαν πριν μπουν στο κλεμμένο όχημα. Προηγουμένως, όμως, τον τραυμάτισαν ελαφρά, χτυπώντας τον με το κοντάκι όπλου.

Αμεσα κινητοποιήθηκαν αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες έφτασαν στο σημείο της ληστείας και ακολούθησε ανταλλαγή πυροβολισμών με τους δράστες.

Από τα πυρά τραυματίστηκαν οι τρεις ληστές -ένας αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, και δύο Έλληνες.

Στο χώρο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πιστόλι, δύο καλάσνικοφ, τα αντικείμενα που είχαν αφαιρέσει από το κοσμηματοπωλείο, καθώς και το κλεμμένο αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν για τη ληστεία.

Κοινωνία
Σίβυλλα
Helios Kiosk