«Πρέπει να τελειώσουμε με τη διαπραγμάτευση τις επόμενες ημέρες. Ελπίζω ο κ.Τσίπρας να φερθεί ως πρωθυπουργός και όχι ως αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ. Βγαίνουν υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ και λένε ότι το 52% του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ θέλει ρήξη. Αυτοί όμως δεν είναι η Ελλάδα. Είναι το κομματικό τους ακροατήριο. Οι υπόλοιποι Έλληνες δε θέλουν ρήξη» δήλωσε την Κυριακή ο πρόεδρος του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

Παράλληλα κάλεσε τον πρωθυπουργό να αποφασίσει με βάση την εθνική εντολή, η οποία είναι σκληρή διαπραγμάτευση, αλλά μέσα στην Ευρώπη.

«Δεν πιστεύω» ανέφερε ο κ. Θεοδωράκης «ότι ο Αλ.Τσίπρας έχει πρόθεση να ρίξει τη χώρα στα βράχια. Καμιά φορά όμως η καταστροφή έρχεται από λάθος. Πρέπει ο πρωθυπουργός να κάνει κάτι για να μην έρθει η καταστροφή. Δεν φτάνει όμως μόνο να το θέλει. Αυτή η ιστορία με τη χρεοκοπία εντός του ευρώ πολύ σύντομα θα σημάνει εθνικό νόμισμα, δραχμή. Ήμασταν οι πρώτοι που είπαμε πως με τη συμφωνία που θα έρθει με την υπογραφή του πρωθυπουργού και των εταίρων, θα συμφωνήσουμε. Στηρίζουμε τη συμφωνία διότι αυτό που προέχει είναι να σωθεί ο ασθενής. Πρέπει να πάρει οξυγόνο. Μετά μπορούμε να συζητήσουμε τα υπόλοιπα. Έχουμε διαφωνίες με τον ΣΥΡΙΖΑ, θα συγκρουστούμε, αλλά προέχει να σωθεί ο ασθενής».

«Ο πολιτικός πρέπει να αποφασίζει ανάμεσα σε δυσάρεστα πράγματα. Μπορεί να πρέπει να επιλέξεις κάτι δυσάρεστο γιατί ή εναλλακτική είναι η καταστροφή» υπογράμμισε ο επικεφαλής του Ποταμιού και ζήτησε για άλλη μια φορά εθνική συνεννόηση.

«Με αυτό δεν εννοώ να μοιραστούμε τα υπουργεία μεταξύ μας, αλλά να βρούμε τους ικανούς να δώσουν τις λύσεις -από οποιονδήποτε χώρο- και να τους στηρίξουμε» διευκρίνισε, ενώ τάχθηκε κατά της υπερφορολόγησης αντί να περιοριστούν οι σπατάλες του κράτους.