Τέθηκε αργά απόψε υπό έλεγχο η μεγάλη πυρκαγιά , που ξέσπασε το απόγευμα στην συνοικία Αγίου Μέμνονα, στην περίκλειστη και ακατοίκητη από το 1974 περιοχή της κατεχόμενης Αμμοχώστου. Η πύρινη λαίλαπα, έκανε στάχτη το εγκαταλελειμμένο ξενοδοχείο «Sun Hall», ιδιοκτησίας της Αρχιεπισκοπής Κύπρου, καθώς και τεράστιες εκτάσεις άγριας βλάστησης.

Σύμφωνα με τουρκοκυπριακά μέσα ενημέρωσης στην περιοχή θα παραμείνουν όλη την νύχτα δυνάμεις πυρόσβεσης για να αντιμετωπίσουν ενδεχόμενη αναζωπύρωση της πυρκαγιάς. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς έφτασε από την Τουρκία αεροσκάφος πυρόσβεσης, αλλά δεν κρίθηκε απαραίτητη η χρησιμοποίησή του .

Ο εκπρόσωπος του τουρκοκύπριου ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί, Μπαρίς Μπουρτσού ανέφερε ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης, επικοινώνησε δύο φορές μαζί του, τη μια φορά για να τον ενημερώσει ότι η Κυπριακή Δημοκρατία είναι έτοιμη να προσφέρει βοήθεια και την άλλη για να τον ρωτήσει πώς είναι η κατάσταση.

Ο κ. Μπουρτσού δήλωσε ότι ο Μουσταφά Ακιντζί είχε δώσει οδηγίες να γίνει αποδεχτή βοήθεια από την Κυπριακή Δημοκρατία και να υπάρξει συνεργασία των δύο πλευρών, αν αυτό χρειαζόταν.

Η αρμόδια του τουρκοκυπριακού καθεστώτος για την περιοχή της Αμμοχώστου, Σίφα Τσολάκογλου, δήλωσε ότι η αιτία της πυρκαγιάς είναι άγνωστη.