• Αναζήτηση
 • Αλεξανδρούπολη: Καταγγελίες για την μονάδα εντατικών περιστατικών

  Τη διαλογή περιστατικών μόνο από νοσηλευτές στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, καταγγέλουν η Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδος και η Πανελλήνια Συνδικαλιστική Νοσηλευτική Ομοσπονδία ΕΣΥ. Οι δύο συνδικαλιστικοί φορείς κάνουν λόγο για παραβίαση της νομοθεσίας που θέτει σε κίνδυνο την υγεία των ασθενών.

  Τη διαλογή περιστατικών μόνο από νοσηλευτές στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, καταγγέλουν η Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδος (ΕΝΕ) και η Πανελλήνια Συνδικαλιστική Νοσηλευτική Ομοσπονδία ΕΣΥ (ΠΑΣΥΠΟ-ΕΣΥ). Οι δύο συνδικαλιστικοί φορείς κάνουν λόγο για παραβίαση της νομοθεσίας που θέτει σε κίνδυνο την υγεία των ασθενών.

  Συγκεκριμένα, ΕΝΕ και ΠΑΣΥΠΟ-ΕΣΥ με επιστολές τους προς τον διοικητή του νοσοκομείου και τον υπουργό Υγείας αναφέρουν ότι συστηματικά παραβιάζεται η ισχύουσα νομοθεσία και η διαλογή των περιστατικών στα ΤΕΠ γίνεται μόνο από νοσηλευτές.

  Σύμφωνα με την παράγραφο 9 της υπ’ αριθ. Υ4δ/Γ.Π.οικ22869/20/03/2012 (ΦΕΚ 874/2012) Υπουργικής Απόφασης, «στο χώρο διαλογής του ΤΕΠ, τον ασθενή υποδέχονται ειδικευμένοι ιατροί και νοσηλευτές, για άμεση αντιμετώπιση περιστατικών ΠΦΥ και ανάλογα με τη βαρύτητα της κατάστασής του, τον κατευθύνουν στους χώρους του ΤΕΠ».

  Οι νοσηλευτές καταγγέλουν ότι συστηματικά η διαδικασία της προώθησης των ασθενών στα οικεία ιατρεία στο ΠΓΝ Αλεξανδρούπολης, γίνεται μόνον από νοσηλευτές, γεγονός που αντίκειται στην κείμενη νομοθεσία και ελλοχεύει σοβαρούς κινδύνους για τους ασθενείς. Κατηγορούν τον διοικητή του νοσοκομείου για παράνομη λειτουργία των ΤΕΠ και ζητούν από το υπουργείο Υγείας την άμεση εφαρμογή του νόμου.


  Κοινωνία
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk