Δωρεάν σεμινάριο για νέους μουσικούς από καταξιωμένους μουσικούς της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών πρόκειται να διεξαχθεί στην Ιθάκη. Το σεμινάριο διεξάγεται στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού και κοινωνικού προγράμματος της Κ.Ο.Α. «Δικαίωμα στη Μουσική» και υλοποιείται με την ευγενική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.
Το σεμινάριο πρόκειται να πραγματοποιηθεί στην αίθουσα προβών της Φιλαρμονικής Ιθάκης από την Παρασκευή 26 έως και την Κυριακή 28 Ιουνίου 2015. Στο σεμινάριο θα γίνονται δεκτοί νέοι μαθητές και μουσικοί της Φιλαρμονικής Ιθάκης που είναι ο αρχαιότερος όμιλος του νησιού καθότι ιδρύθηκε το 1904.
Θα προσφερθούν σεμινάρια για φλάουτο, όμποε, κλαρινέτο, φαγκότο, κόρνο, τρομπέτα αλλά και για μουσικά σύνολα από το Κουϊντέτο Ξυλίνων Πνευστών της Κ.Ο.Α. (Ευάγγελος Σταθουλόπουλος, φλάουτο – Χριστίνα Παντελίδου, όμποε – Γρηγόρης Ασωνίτης, κόρνο – Οδυσσέας Μπάσσιος, φαγκότο – Σπύρος Μουρίκης, κλαρινέτο) με τη σύμπραξη του Τάκη Μπαλαμού (τρομπέτα).
Τα μαθήματα θα αφορούν μουσικούς που ειδικεύονται στα παραπάνω όργανα.
Η Κ.Ο.Α. στηρίζει έναν ταλαντούχο νέο μουσικό, ο οποίος θα προκριθεί εκ των συμμετεχόντων, μέσω της επιδότησής του για την αγορά οργάνου ή την κάλυψη της ετήσιας δαπάνης των διδάκτρων του. Το σεμινάριο θα ολοκληρωθεί με συναυλία στον χώρο του Νηπιαγωγείου (πρώην Δημοτικό Σχολείο) στην πόλη της Ιθάκης την Κυριακή 28 Ιουνίου, στις 21:00 με δωρεάν είσοδο για το κοινό. Στη συναυλία θα συμμετέχουν μαθητές του σεμιναρίου, διδάσκοντες και η Φιλαρμονική Ιθάκης.
Για πληροφορίες ή για αιτήσεις συμμετοχής απευθυνθείτε στην Φιλαρμονική Ιθάκης