Σε αλλαγές όσο αφορά τη διαδικασία των ψυχοτεχνικών τεστ σκοπεύει να προχωρήσει ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννης Πανούσης με αφορμή τα όσα αποκαλύφθηκαν για το «παρελθόν» του 47χρονου αστυνομικού των ΜΑΤ που σκότωσε την 7χρονη κόρη του στη Θεσσαλονίκη.

Πηγές του υπουργείου σημείωναν ότι ο κ. Πανούσης ζήτησε να ενημερωθεί αναλυτικά για την υπόθεση και δήλωσε ότι δεν είναι ικανοποιημένος από το τρόπο που γίνονται οι σχετικές εξετάσεις των αστυνομικών και ότι προτίθεται να προχωρήσει σε αλλαγές. Αυτή τη στιγμή εφαρμόζονται τα όσα ορίζονται στον ν. 3169/2003.
Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, το διάστημα 2003-04 είχε διαγνωσθεί αγχώδης διαταραχή στον αστυνομικό ενώ το 2011 και το 2013, ενώ πέρασε και από ιατρική επιτροπή η οποία γνωμοδότησε ότι δεν συντρέχει λόγος να του αφαιρεθεί το όπλο.
Ο ίδιος χαρακτηρίζεται ως εσωστρεφής χαρακτήρας, ενώ υπηρετούσε ως σκοπός σε εγκαταστάσεις των ΜΑΤ στη Θεσσαλονίκη.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 47χρονος δεν είχε απασχολήσει την υπηρεσία του για ζητήματα συμπεριφοράς.

Σε ανακοίνωση της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων εκφράζει «την οδύνη και τα συλλυπητήριά στην οικογένεια του άτυχου παιδιού, που δυστυχώς έφερε στην επιφάνεια με τον πιο τραγικό τρόπο ένα μείζον πρόβλημα το οποίο διαχρονικά αποτελούσε ταμπού για την ηγεσία όταν αναδεικνυόταν από το συνδικαλιστικό μας κίνημα».

Η ΠΟΑΣΥ σημειώνει ότι «επιτέλους, η ηγεσία οφείλει να εγκύψει στα προβλήματα και να λάβει μέτρα αυστηρής εφαρμογής των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας, όπως προβλέπονται από το σχετικό Π.Δ. και περαιτέρω να ενισχύσει τις υφιστάμενες δομές είτε με τη δημιουργία νέων (Ιατρός Εργασίας) είτε με τη στελέχωσή τους με το αναγκαίο ιατρικό προσωπικό».

Και προσθέτει ότι: «Η επίκληση των όποιων οικονομικών δυσχερειών είναι πλέον ανεπίτρεπτη όταν πρόκειται για την διασφάλιση αυτής της ίδιας της ανθρώπινης ζωής».