Δυσαρέσκεια Παπαδημούλη για τις συνεχείς δηλώσεις Μητρόπουλου

«Βρώμικα παιχνίδια σκοπιμοτήτων» κατήγγειλε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης.

«Βρώμικα παιχνίδια σκοπιμοτήτων» κατήγγειλε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης.

Ταυτόχρονα αναφέρθηκε στην επιστολή των 22 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ προς τον Πρωθυπουργό θυμίζοντας ότι ο ίδιος ο κ. Τσίπρας έχει ανακοινώσει ότι θα κατατεθεί στη Βουλή νομοσχέδιο για την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων.

Επίσης, άφησε αιχμές κατά του αντιπροέδρου τη Βουλής Αλέξη Μητρόπουλου:

«Για τις συνεχείς δηλώσεις του κ. Μητρόπουλου δεν θέλω αυτή την ώρα να κάνω κανένα απολύτως σχόλιο. Όταν περάσει η μπόρα, στην πρώτη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, έχω να πω αρκετά. Και κατ’ ιδίαν όταν τον δω, αλλά όχι τώρα», είπε ο κ. Παπαδημούλης στον ραδιοσταθμό Real FM.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μητρόπουλος έχει δηλώσει ότι όποια κι αν είναι η συμφωνία, η κυβέρνηση πρέπει να πει με ειλικρίνεια στον λαό ότι θα εφαρμόσει μνημόνιο και ότι θα πάρει επώδυνα μέτρα/

«Υπάρχουν κύκλοι που για να εξυπηρετήσουν δικές τους σκοπιμότητες παίζουν παιχνίδια. Και τα παιχνίδια αυτά είναι βρώμικα. Θέλουν να καλλιεργήσουν τη ρήξη, το σενάριο του Grexit, θέλουν να υπονομεύσουν την ελληνική πλευρά και να ταπεινώσουν την ελληνική κυβέρνηση», είπε ο κ. Παπαδημούλης και πρόσθεσε:

«Απάντηση σε αυτούς, δίνει σημερινό άρθρο του Spiegel, που λέει ότι – ενδεχομένως μόνο για τη Γερμανία – το κόστος ενός Grexit θα είναι ένα τρισεκατομμύριο ευρώ και θα βάλει όλη την ευρωζώνη, αλλά και την παγκόσμια οικονομία, σε αχαρτογράφητα νερά».

«Πρέπει να δείξουμε τη μεγαλύτερη δυνατή αυτοσυγκράτηση, γιατί σε μια διαπραγμάτευση μετρά και η εικόνα της συνοχής», επισήμανε ακόμη ο κ. Παπαδημούλης και πρόσθεσε:

«Επειδή κορυφώνεται η διαπραγμάτευση και σε λίγες ώρες υπάρχει μια συνάντηση κορυφής Τσίπρα – Μέρκελ – Ολάντ, νομίζω ότι αυτή την ώρα αυτό που χρειάζεται είναι ευθύνη, σοβαρότητα, ανοιχτά μάτια και μυαλά – γιατί παίζονται πολλά παιχνίδια – και η μέγιστη δυνατή στήριξη της προσπάθειας που κάνει η χώρα. Όποιος δεν μπορεί να βοηθήσει, τουλάχιστον ας μη βλάπτει. Και αναφέρομαι στους πάντες: Πολιτικούς, δημοσιογράφους, κόμματα της αντιπολίτευσης, σε εμάς, σε όλους».

Ο κ. Παπαδημούλης αναφέρθηκε και στην επιστολή των 22 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ: «Την κατάθεση νομοσχεδίου για το θέμα της επαναφοράς των συλλογικών συμβάσεων εξήγγειλε πρόσφατα στη Βουλή ο Πρωθυπουργός. Το ξέρω ότι η κριτική η οποία ασκείται είναι και εκ των έσω πολύ έντονη, αλλά δεν συμφωνώ με το να τα βάλουμε όλα σε ένα τσουβάλι», είπε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Σε ό,τι αφορά τη δήλωση των 22 βουλευτών, ο Πρωθυπουργός πρόσφατα στη Βουλή εξήγγειλε την κατάθεση νομοσχεδίου για το θέμα της επαναφοράς των συλλογικών συμβάσεων και εγώ πριν από λίγο έδωσα στη δημοσιότητα την απάντηση της αρμοδίας Επιτρόπου Απασχόλησης, κας Τίσεν (Thyssen) που λέει ότι ελπίζει ότι η ελληνική κυβέρνηση θα εφαρμόσει όσα ζητά το Συμβούλιο της Ευρώπης για την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων».

«Στο θέμα των πρωτογενών πλεονασμάτων, η κυβέρνηση εξασφάλισε υποχωρήσεις, που μεταφράζονται σε εξοικονόμηση 9 δισεκατομμυρίων ευρώ στη διετία 2015-16», είπε ακόμη ο κ. Παπαδημούλης, για δε τις συναντήσεις του πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες είπε : «θέλω να πιστεύω ότι η αποψινή συνάντηση, ακόμα κι αν δεν δώσει τη λύση, θα δώσει μια ώθηση προς αυτή την κατεύθυνση».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
Σίβυλλα
Helios Kiosk