Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΒΑΛ στις χρηματιστηριακές αρχές, παραιτήθηκαν από το δικόγραφο της αγωγής τους ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών κατά της ΕΛΒΑΛ τέσσερις μέτοχοι της ΕΤΕΜ οι οποίοι είχαν εναντιωθεί στη συγχώνευση ΕΛΒΑΛ με ΕΤΕΜ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛΒΑΛ

«Κατά την εξ αναβολής συζήτηση, στις 8-6-2015, της από 18-02-2015 (με Γενικό Αριθμό Κατάθεσης: 20549/2015, Αριθμό Κατάθεσης Δικογράφου: 624/2015) Αγωγής ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών (Διαδικασία Εκουσίας Δικαιοδοσίας) των εναγόντων: α) Μάρκου Καλλέργη του Αντωνίου, β) Αικατερίνης, συζ. Μάρκου Καλλέργη, γ) Αχιλλέα Καλλέργη του Μάρκου και δ) Διονυσίου Ποντίκη του Ιωάννου (στο εξής για συντομία οι «Ενάγοντες»), απάντων πρώην μετόχων της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «ΕΤΕΜ Α.Ε. ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΛΑΦΡΩΝ ΜΕΤΑΛΛΩΝ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ» (στο εξής για συντομία «ΕΤΕΜ Α.Ε.»), η οποία στρεφόταν κατά της «ΕΛΒΑΛ Α.Ε.», ως καθολικής διαδόχου της «ΕΤΕΜ Α.Ε.», οι «Ενάγοντες» παραιτήθηκαν από το δικόγραφο της ανωτέρω Αγωγής τους κατά της «ΕΛΒΑΛ Α.Ε.», κατά την επ΄ ακροατηρίω ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών διαδικασία και κατά την ίδια ως άνω δικάσιμο (8-6-2015).
Υπενθυμίζεται ότι με την προαναφερόμενη Αγωγή τους, οι Ενάγοντες είχαν ισχυριστεί ότι η απόφαση της έκτακτης γενικής συνέλευσης των μετόχων της «ΕΤΕΜ Α.Ε.» της 24ης Νοεμβρίου 2014, ως βλάπτουσα τα δικαιώματα της μειοψηφίας, ήταν μή νόμιμη και άκυρη, αλλά και καταχρηστική, και είχαν ζητήσει: να γίνει δεκτή η αγωγή τους, να ακυρωθεί η απόφαση της έκτακτης γενικής συνέλευσης της 24ης Νοεμβρίου 2014 και να καταδικαστεί η «ΕΛΒΑΛ Α.Ε.» στη δικαστική τους δαπάνη.