Την καταβολή των δεδουλευμένων εφημεριών, από τις αρχές του χρόνου, στους γιατρούς Κέντρων Υγείας της χώρας, ζητεί ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, καθώς παραμένουν απλήρωτοι τους τελευταίους πέντε μήνες.

Οι γιατροί ζητούν από την Πολιτεία να προχωρήσει άμεσα στην πληρωμή όλων των γιατρών των νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας για το σύνολο των εφημεριών που έχουν δουλέψει.

Σε ανακοίνωσή του ο ΠΙΣ υποστηρίζει ότι αντιλαμβάνεται το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με την υπαγωγή των Κέντρων Υγείας στις Υγειονομικές Περιφέρειες, πλην όμως συντάσσεται με τους γιατρούς νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας οι οποίοι εργάζονται χωρίς να αμείβονται σε ότι αφορά τις εφημερίες τους τελευταίους πέντε μήνες.

Ο ΠΙΣ έχει γίνει αποδέκτης καταγγελιών γιατρών Κέντρων Υγείας, οι οποίοι αναφέρουν όχι μόνο ότι δεν έχουν πληρωθεί τις εφημερίες από τις αρχές του έτους, αλλά και ότι θα περικοπεί σημαντικά το σχετικό κονδύλι. «Αυτό σημαίνει ότι θα δεν πληρωθούν το σύνολο των δεδουλευμένων εφημεριών, κάτι το οποίο μας βρίσκει αντίθετους» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.