«Καμία απάντηση δεν έχει λάβει η Αθήνα εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σχετικά με τη νέα πρόταση που η ελληνική πλευρά έχει υποβάλει προς τους θεσμούς», είπε το απόγευμα της Τρίτης ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς.

Σε ανάρτησή του του στο Facebook, ο κ. Παππάς ζητεί από την Κομισιόν «σαφή και γραπτή απάντηση».

«Με διαρροές δεν ανοίγουμε διάλογο», συμπληρώνει.

Νωρίτερα, αξιωματούχοι της ΕΕ, τους οποίους επικαλέστηκε το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, χαρακτήρισαν ανεπαρκή την ελληνική πρόταση.

«Αυτό που υποβλήθηκε δεν είναι επαρκές για να προχωρήσει η διαδικασία», δήλωσε ένας αξιωματούχος. «Δεν είναι επαρκές και δεν είναι αποδεκτό από τα κράτη-μέλη», είπε ένας άλλος, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων.

Ωστόσο, ο εκπρόσωπος του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, Μαργαρίτης Σχοινάς, είπε ότι «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξετάζει την ελληνική πρόταση και «άλλοι αξιωματούχοι της ΕΕ δεν ομιλούν εκ μέρους της Κομισιόν».

Ζητάμε γραπτή και σαφή απάντηση από την ΚομισιόνΚαμία απάντηση δεν έχει λάβει η Αθήνα εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπή…

Posted by Νίκος Παππάς on Τρίτη, 9 Ιουνίου 2015

«Η Κομισιόν διαψεύδει κατηγορηματικά τους ανώνυμους «κύκλους» που, παίζοντας βρώμικα, έσπευσαν να θάψουν την ελληνική πρόταση. Επιμονή για λύση», σχολίασε μέσω Twitter ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης.