Τέλος στην άνιση χρηματοδότηση των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης σε σχέση με τα υπόλοιπα νοσοκομεία της χώρας προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, κατά τη διάρκεια σύσκεψης στο «Ιπποκράτειο» Νοσοκομείο της πόλης. Αναγνώρισε επίσης την ανάγκη δημιουργίας μονάδας αιμοκάθαρσης παίδων στη Μακεδονία και δεσμεύθηκε για την ενίσχυση της ΜΕΘ Παίδων του «Ιπποκρατείου».

Ο κ. Κουρουμπλής στη συνάντησή του με τους εκπροσώπους των εργαζομένων στο «Ιπποκράτειο», αλλά και των συλλόγων νεφροπαθών, θαλασσαιμικών και καρκινοπαθών, άκουσε τα αιτήματά τους αναφορικά με την υποχρηματοδότηση των δομών υγείας της Βόρειας Ελλάδας.

Ο υπουργός Υγείας δήλωσε ότι «αύριο κιόλας θα δώσω εντολή στην αρμόδια υπηρεσία να απαντήσει γιατί συμβαίνει αυτό», ενώ τόνισε ότι τον επόμενο χρόνο δεν πρόκειται να επαναληφθεί αυτή η κατάσταση. Σημείωσε ακόμη ότι το θέμα της κατανομής του προσωπικού στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης είναι ζήτημα αιχμής.

Απαντώντας σε αίτημα του προέδρου του Συλλόγου Νεφροπαθών Θεσσαλονίκης, Χρήστου Καραγκιόζη, υπογράμμισε ότι είναι αναγκαίο να δημιουργηθεί Μονάδα Αιμοκάθαρσης για παιδιά στο «Ιπποκράτειο», τονίζοντας ότι δεν είναι δυνατόν να μην υπάρχει μια τέτοια μονάδα σε όλη τη Μακεδονία. «Η Μονάδα Αιμοκάθαρσης Παίδων πρέπει να λειτουργήσει το ταχύτερο δυνατό, θα κόψουμε τα κεφάλια μας, αλλά θα γίνει» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Νωρίτερα, ο κ. Κουρουμπλής, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, είπε ότι θα λυθεί και το θέμα των ανασφάλιστων νεφροπαθών, που περιφέρονται από εφημερεύον σε εφημερεύον νοσοκομείο για να κάνουν τις αιμοκαθάρσεις τους.

Ο υπουργός Υγείας τόνισε ακόμα ότι είναι αναγκαία η ενίσχυση της ΜΕΘ Παίδων του «Ιπποκρατείου», η οποία είναι μοναδική στη Μακεδονία και διαθέτει μόνο οκτώ κρεβάτια.

Απαντώντας στις διαμαρτυρίες των ειδικευόμενων γιατρών για τις απλήρωτες εφημερίες, οι οποίες, επιπλέον, έχουν περικοπεί κατά μία τον μήνα, ο κ. Κουρουμπλής τους ζήτησε να κάνουν υπομονή και να του δώσουν το περιθώριο να τακτοποιήσει αυτή την εκκρεμότητα.

Όταν ο υπουργός ανέφερε ότι έχουν πληρωθεί τα δεδουλευμένα για εφημερίες του 2012, 2013 και 2014, οι ειδικευόμενοι αντέδρασαν, φωνάζοντας ότι τα δεδουλευμένα τα οποία τους καταβλήθηκαν ήταν μειωμένα κατά 30%.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως, ότι κατά την είσοδο του στο «Ιπποκράτειο», το οποίο έχει σήμερα γενική εφημερία, ο κ. Κουρουμπλής έγινε και αποδέκτης των ευχαριστιών μια γυναίκας, η οποία γονάτισε και φιλώντας τα χέρια του υπουργού, τον ευχαρίστησε που ενδιαφέρθηκε για να μεταφερθεί από την εντατική ενηλίκων στην εντατική παίδων η βρεφικής ηλικίας κόρη της, που νοσηλεύεται από τον Οκτώβριο στο« Ιπποκράτειο», και φρόντισε για την κάλυψη της δαπάνης για την αερομεταφορά της.