Δώδεκα άνθρωποι συνελήφθησαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής στην περιοχή Τουρκουάν, στη Βόρεια Γαλλία, ύστερα από τρεις νύχτες ταραχών που ξέσπασαν μετά τον θάνατο 19χρονου οδηγού, ο οποίος προσέκρουσε σε δέντρο με αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια της καταδίωξής του από την Αστυνομία.

Οπως τις προηγούμενες νύχτες, και χθες σημειώθηκαν εμπρησμοί σε αυτοκίνητα. Οι συλλήψεις έγιναν σε υποβαθμισμένη συνοικία της πόλης, η οποία πλήττεται από υψηλά ποσοστά ανεργίας.

Μεγάλη αστυνομική δύναμη είχε αναπτυχθεί στη συνοικία. Σχεδόν 150 αστυνομικοί με την υποστήριξη ελικοπτέρου οι οποίοι περιπολούσαν, έγιναν στόχος ακόμη και με τούβλα.

Τα βίαια επεισόδια άρχισαν μετά τον θάνατο το βράδυ της Δευτέρας στην Τουρκουάν ενός οδηγού, ο οποίος προσπαθώντας να διαφύγει από τον αστυνομικό έλεγχο, προσέκρουσε σε δέντρο, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν επίσης οι δύο συνεπιβάτες, σύμφωνα με αστυνομική πηγή.

Χθες, ο εισαγγελέας της γειτονικής πόλης Λιλ, Φρεντερίκ Φεβρ, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι οι αστυνομικοί «ουδεμία εμπλοκή είχαν» στο ατύχημα αυτό.

Σύμφωνα με τις Αρχές, η καταδίωξη ξεκίνησε όταν ο οδηγός του αυτοκινήτου παραβίασε κόκκινο φανάρι. Η Αστυνομία στη συνέχεια φέρεται να έχασε το αυτοκίνητο, το οποίο βρήκε τυχαία στη στροφή ενός δρόμου.