«Ο εθελοντισμός είναι μια ζωή με ένταση και ρυθμό!». Με αυτό το μήνυμα, σαράντα εθελοντικοί οργανισμοί και οι εκατοντάδες εθελοντές τους προσκαλούν τους Αθηναίους για 13η συνεχή χρονιά σε μια ανοιχτή γιορτή για τον εθελοντισμό και την ανιδιοτελή προσφορά. Ανθρωπιστικές και καταναλωτικές οργανώσεις, φορείς στήριξης της οικογένειας, των καρκινοπαθών, του παιδιού, των εξαρτημένων ατόμων, όπως επίσης οργανώσεις που παρέχουν δωρεάν υπηρεσίες υγείας και πολλές άλλες θα δώσουν το «παρών» το Σάββατο 6 Ιουνίου 2015, 10.00-19.00, στον πεζόδρομο Αποστόλου Παύλου, στο Θησείο.
Τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας λόγω της οικονομικοκοινωνικής κρίσης, η αξία της εθελοντικής προσφοράς έχει γίνει πια αισθητή στην ελληνική κοινωνία. Οι ιδέες του εθελοντισμού και της αλληλεγγύης αποδεικνύονται απαραίτητο στοιχείο για µία κοινωνία ζωντανή, υγιή και εξελισσόμενη. Στη διάρκεια της 13ης Γιορτής Εθελοντισμού, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία με ελεύθερη είσοδο να γνωρίσουν από κοντά το έργο των εθελοντικών οργανισμών, από τους ίδιους τους εθελοντές αλλά και μέσω ενημερωτικού υλικού.
Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις δεν θα μπορούσαν όμως να λείπουν από μια πραγματική γιορτή. Θέατρο δρόμου, χορευτικά και μουσικά δρώμενα, διαδραστικά παιχνίδια και ποικίλα δρώμενα θα γεμίσουν με ρυθμό και ενέργεια τον πεζόδρομο της Αποστόλου Παύλου. Αναλυτικά το πρόγραμμα της διοργάνωσης:
11:00 Καλωσόρισμα και παρουσίαση προγράμματος εκδηλώσεων από την εκπρόσωπο της Κίνησης Φορέων Εθελοντισμού, κ. Σέμη Γκούφα, γ.γ. του διοργανωτή «Νέα Ακρόπολη»

11:10 Καλωσόρισμα από εκπρόσωπο της Ομοσπονδίας Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων

11:30 Αφήγηση παραμυθιών για μικρούς και μεγάλους από την Ελληνική Εταιρεία Προγεννητικής Αγωγής

12:00 Μουσικοχορευτικό δρώμενο με τους Quilombo από τον διοργανωτή της γιορτής ΜΚΟ PRAKSIS (η «Κινητή Μονάδα Ενημέρωσης και Εξέτασης για HIV» θα βρίσκεται στη γιορτή και θα ενημερώνει για τον HIV και το γρήγορο τεστ)

18:00 Παρουσίαση της GREENPEACE με τίτλο: «Η χρήση μη βίας στην Greenpeace»

18:30 Μουσικό δρώμενο με τον Περικλή Λορίδα από τον διοργανωτή της γιορτής ΕΚΠΟΙΖΩ

19:00 Happening από τον διοργανωτή της γιορτής «Νέα Ακρόπολη»

19:30 Κλείσιμο από εκπρόσωπο της Κίνησης Φορέων Εθελοντισμού
Τη διοργάνωση έχουν αναλάβει οι οργανισμοί «Νέα Ακρόπολη», PRAKSIS, AIESEC, AEGEE Αθήνα, Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ. ΕΔΡΑ, Ευρωπαϊκή Έκφραση, Πανελλήνιος Σύλλογος Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων «ALMA». Ακόμη, φορείς όπως: UNICEF, Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, Φλόγα, Γιατροί του Κόσμου, Γιατροί Χωρίς Σύνορα, Greenpeace, Γραμμή Ζωής SILVER ALERT, Κέντρο Ζωής, ΚΕΘΕΑ Στροφή, Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος, Όμιλος Εθελοντών κατά του Καρκίνου «ΑΓΚΑΛΙΑΖΩ», Χριστιανική Αδελφότητα Νέων Αθηνών (ΧΑΝ), ΕΛΙΞ, Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος), Ελληνική Εταιρεία Προγεννητικής Αγωγής, Δρόμοι Ζωής. Η 13η Γιορτή Εθελοντισμού τελεί υπό την Αιγίδα του δήμου Αθηναίων και την Υποστήριξη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (Γραφείο Ενημέρωσης στην Ελλάδα).
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το simetexo.gr.