Δημοπρασία εντόκων γραμματίων, ύψους 2,25 δισ. ευρώ, στις 10 Ιουνίου

Το Δημόσιο θα εκδώσει έντοκα γραμμάτια (ΕΓΔ) τρίμηνης και εξάμηνης διάρκειας ύψους 2,25 δισ. ευρώ στις 10 Ιουνίου για να αναχρηματοδοτήσει δύο εκδόσεις που λήγουν, ανακοίνωσε ο ΟΔΔΗΧ. Οι δημοπρασίες θα είναι ένα ακόμη τεστ για το αν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να βρει άλλες πηγές για να αναχρηματοδοτήσει τo αξιόγραφο, σε περίπτωση που οι ξένοι επενδυτές απέχουν από τη δημοπρασία.

Το Δημόσιο θα εκδώσει έντοκα γραμμάτια (ΕΓΔ) τρίμηνης και εξάμηνης διάρκειας ύψους 2,25 δισ. ευρώ στις 10 Ιουνίου για να αναχρηματοδοτήσει δύο εκδόσεις που λήγουν, ανακοίνωσε ο ΟΔΔΗΧ την Παρασκευή.

Οι δημοπρασίες θα είναι ένα ακόμη τεστ για το αν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να βρει άλλες πηγές για να αναχρηματοδοτήσει τo αξιόγραφο, σε περίπτωση που οι ξένοι επενδυτές απέχουν από τη δημοπρασία.

Η κυβέρνηση ζητάει αύξηση του ορίου των εντόκων γραμματίων που μπορούν να αγοράζουν οι τράπεζες, πέραν των 15 δισ. ευρώ που έχει σε κυκλοφορία, αλλά η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) μέχρι στιγμής αρνείται να το εγκρίνει πριν κυβέρνηση και πιστωτές καταλήξουν σε συμφωνία.

Το μεσοσταθμικό επιτόκιο στην προηγούμενη δημοπρασία εντόκων εξάμηνης διάρκειας τον Μάιο είχε διαμορφωθεί στο 2,97% και αυτό της τρίμηνης διάρκειας 2,70%.

Μόνο οι βασικοί διαπραγματευτές μπορούν να συμμετάσχουν στη δημοπρασία, ενώ δεν θα καταβληθεί προμήθεια.

Ως ημερομηνία διακανονισμού ορίστηκε η 12η Ιουνίου.

Οικονομία
Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Ερμής… νέας εποχής Μια σταγόνα από τη ροζ Churchill σαμπάνια κύλισε στα χειροποίητα Berlutti παπούτσια του Φίφη Δελμούζου-Κασσανδρή. Ο μεγαλοβιομήχανος, χρυσός κληρονόμος,... ΣΙΒΥΛΛΑ
Helios Kiosk