Την απόρριψη της αίτησης αναστολής που έχει καταθέσει η σύζυγος του Ακη Τσοχατζόπουλου, Βίκυ Σταμάτη, πρότειναν σήμερα Τετάρτη, οι εισαγγελείς της έδρας στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων. Η Βίκυ Σταμάτη που εκτίει ποινή φυλάκισης δώδεκα ετών, κρατείται στο Δρομοκαϊτειο, ενώ έχει υποβάλει έξι αιτήσεις αναστολής προκειμένου να αποφυλακιστεί και «να βρεθεί κοντά στο παιδί της».

Οι εισαγγελείς στήριξαν το σκεπτικό τους τόσο στο γεγονός ότι απέδρασε προσφάτως από το Δρομοκαϊτειο, όσο και στην πεποίθηση ότι δεν θα υποστεί ανεπανόρθωτη βλάβη στην αντίθετη περίπτωση.
Αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου την προσεχή Τετάρτη 10 Ιουνίου, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η Βίκυ Σταμάτη ανέβηκε στο βήμα και απηύθυνε προς τους δικαστές έναν σύντομο ψαλμό.
Το δικαστήριο έκανε πάντως δεκτή την αίτηση αναστολής του Γιώργου Σαχπατζίδη, πρώην συνεργάτη του Άκη Τσοχατζόπουλου, κατά πλειοψηφία (3-2). Του επέβαλε τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, εμφάνισης δυο φορές τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και εγγυοδοσία ύψους 50.000 ευρώ.