• Αναζήτηση
 • Βαλαβάνη: 12 στρέμματα στο Ελληνικό για διαχείριση απορριμμάτων

  Την παραχώρηση 12 στρεμμάτων από την έκταση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, προκειμένου να υλοποιηθεί το τοπικό σχέδιο διαχείρισης απορριμμάτων των τεσσάρων όμορων δήμων, προανήγγειλε η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Την παραχώρηση 12 στρεμμάτων από την έκταση του πρώην αεροδρομίου του
  Ελληνικού, προκειμένου να υλοποιηθεί το τοπικό σχέδιο διαχείρισης
  απορριμμάτων των τεσσάρων όμορων δήμων, προανήγγειλε η αναπληρώτρια
  υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη.

  Όπως δήλωσε, «πράγματι υπάρχει αναγκαιότητα» και πρόσθεσε ότι «θα προχωρήσουμε άμεσα σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία και την εταιρεία ‘Ελληνικό ΑΕ’ για τη δρομολόγηση και υλοποίηση της συγκεκριμένης παραχώρησης».

  Η απάντηση του Γιάννη Τσιρώνη

  Στις δηλώσεις της Αναπληρώτριας Υπουργού Οικονομικών κυρίας Νάντιας Βαλαβάνη για Ελληνικό απάντησε ο αναπληρωτής υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης κ. Γιάννης Τσιρώνης, ο οποίος αναφέρει ότι:

  «Η δήλωση της αναπληρώτριας Υπουργού Οικονομικών Νάντιας Βαλαβάνη που έγινε κατόπιν συνεργασίας του Αντιπεριφερειάρχη κ. Χρήστου Καπάταη με τους δημάρχους της περιοχής, για παραχώρηση έκτασης 12 στρεμμάτων για διαχείριση απορριμμάτων 4 όμορων δήμων, είναι απόλυτα σύμφωνη και συμβατή με όλο τον νέο Εθνικό Σχεδιασμό που παρουσιάσαμε σήμερα.

  Ο νέος ΕΣΔΑ προβλέπει – σύμφωνα με την αρχή της εγγύτητας – ότι ήπιες και μη οχλούσες χρήσεις διαχείρισης απορριμμάτων, που δεν έχουν καμία σχέση με ΧΥΤΑ και με ΧΥΤΥ, άνετα μπορούν να γίνουν σε χώρους μέσα στους δήμους.

  Παρόλο που το Υπουργείο μας δεν έχει δικαιοδοσία να χωροθετεί χώρους διαχείρισης απορριμμάτων, αφού είναι αρμοδιότητα της τοπικής αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού, εκτάσεις όπως αυτή του πρώην αεροδρομίου είναι κατάλληλες για τέτοιες χωροθετήσεις».

  Κοινωνία
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Στη σκιά του ηφαιστείου… Η χρυσόξανθη πλεξούδα με τη χαρακτηριστική πορτοκαλί κορδέλα του Hermes στο κάτω μέρος μπλέχτηκε ξαφνικά στις… μεταξένιες ψηφίδες του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk