Αθήνα-Νέα Υόρκη σε μια ώρα!

Ο αμερικανικός στρατός ανακοίνωσε ότι οι δοκιμές του πειραματικού υπερηχητικού σκάφους Χ-51Α Waverider που χρησιμοποιεί ένα στροβιλοκινητήρα τύπου scramjet συνεχίζονται με απόλυτη επιτυχία και ότι η πρώτη επίσημη πτήση του θα πραγματοποιηθεί το 2023. Το σκάφος αυτό μπορεί να κάνει υπερατλαντικά ταξίδια σε διάστημα 60 λεπτών!

''

Ο αμερικανικός στρατός ανακοίνωσε ότι οι δοκιμές του πειραματικού υπερηχητικού σκάφους Χ-51Α Waverider που χρησιμοποιεί έναν στροβιλοκινητήρα τύπου scramjet συνεχίζονται με απόλυτη επιτυχία και ότι η πρώτη επίσημη πτήση του θα πραγματοποιηθεί το 2023. Το σκάφος αυτό μπορεί να κάνει υπερατλαντικά ταξίδια σε διάστημα 60 λεπτών!

Το σκάφος

Το Χ-51Α Waverider κατασκευάστηκε για λογαριασμό του αμερικανικού στρατού από δύο εταιρείες. Ο σχεδιασμός και η κατασκευή του σκάφους έγιναν από την Boeing, ενώ ο στροβιλοκινητήρας τύπου scramjet κατασκευάστηκε από την Pratt & Whitney Rocketdyne. O στροβιλοκινητήρας τύπου scramjet (αυλοωθητής υπερηχητικής καύσης) προσφέρει τελικές ταχύτητες που ως σήμερα μόνο οι πυραυλοκινητήρες μπορούσαν να προσφέρουν. Για να λειτουργήσουν οι scramjets πρέπει πρώτα να επιταχύνονται με πυραύλους.

Το πρόγραμμα δοκιμών των Waverider αποσκοπεί στη δημιουργία υπερηχητικών οπλικών συστημάτων, συστημάτων παρακολούθησης και αναγνώρισης, καθώς και νέων τρόπων πρόσβασης στο Διάστημα. Καθώς οι κινητήρες τύπου scramjet μπορούν να χρησιμοποιούν για την καύση τους οξυγόνο της ατμόσφαιρας, μπορούν να είναι ελαφρύτεροι από τους συμβατικούς στροβιλοκινητήρες, επιτρέποντας την αποτελεσματικότερη και φθηνότερη εκτόξευση δορυφόρων στο Διάστημα.

Science
Σίβυλλα
  • Ερμής… νέας εποχής Μια σταγόνα από τη ροζ Churchill σαμπάνια κύλισε στα χειροποίητα Berlutti παπούτσια του Φίφη Δελμούζου-Κασσανδρή. Ο μεγαλοβιομήχανος, χρυσός κληρονόμος,... ΣΙΒΥΛΛΑ
Helios Kiosk