Κορωνάκης: Μετά το τελικό κείμενο συμφωνίας η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

Μετά την οριστικοποίηση του τελικού κειμένου συμφωνίας της ελληνικής κυβέρνησης με τους θεσμούς αναμένεται να συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με όσα δήλωσε την Τετάρτη ο γραμματέας της ΚΕ του κόμματος, Τάσος Κορωνάκης.

Μετά την οριστικοποίηση του τελικού κειμένου συμφωνίας της ελληνικής κυβέρνησης με τους θεσμούς αναμένεται να συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με όσα δήλωσε την Τετάρτη ο γραμματέας της ΚΕ του κόμματος, Τάσος Κορωνάκης.

«Όλα τα όργανα θα συνεδριάσουν μόλις υπάρξει το τελικό κείμενο. Είναι κάτι που έχουμε πει ξανά και ξανά. Καταλαβαίνω απολύτως την ανησυχία των βουλευτών και το αίτημα για ενημέρωση», ανέφερε ο κ. Κορωνάκης στον ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9.84» και προσέθεσε πως «ήδη το προεδρείο της ΚΟ έχει αποφασίσει, ότι μόλις έχουμε κάποια οριστικοποίηση του κειμένου θα υπάρξει συνεδρίαση».

«Οποτεδήποτε οριστικοποιηθεί το κείμενο που θα πλησιάζει σε συμφωνία, τότε θα ξανασυνεδριάσουν τα όργανα. Έχουμε ένα κόμμα φορέα δημοκρατίας» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Κορωνάκης, κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του, υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση εργάζεται για δοθεί λύση εντός των πλαισίων της λαϊκής εντολής και αν οι Eυρωπαίοι εταίροι δεν προτίθενται να σεβαστούν αυτή τη λαϊκή εντολή τότε ο λόγος θα δοθεί ξανά στον ελληνικό λαό.

«Η κυβέρνηση εργάζεται για να δοθεί λύση εντός των πλαισίων της λαϊκής εντολής. Κι αυτό οφείλει να κάνει. Αν όποια στιγμή δούμε ότι βρισκόμαστε εκτός των ορίων αυτής της εντολής, αν δούμε ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι μας δεν προτίθενται να σεβαστούν την εντολή που έχουμε πάρει από τον ελληνικό λαό, τότε ο λόγος θα δοθεί ξανά στον ελληνικό λαό και δεν θα αυθαιρετήσουμε.

» Αυτό που έχουμε πει από την πρώτη στιγμή είναι, ότι εμείς θα πρωτοτυπήσουμε, δεν φοβόμαστε τη δημοκρατία, θα σεβαστούμε το δικαίωμα του ελληνικού λαού να αποφασίζει», ανέφερε ακόμη ο ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο υπογράμμισε:

«Με βάση όλα αυτά δεν υπάρχει κανένα σενάριο εκλογών αυτή την στιγμή που δουλεύουμε για να βρεθεί λύση. Αν σήμερα γίνει αποδεκτό το κείμενο των προτάσεων της ελληνικής κυβέρνησης, θα πάμε σε μια συμφωνία και δεν θα χρειαστεί να κάνουμε κάτι άλλο».

Ως προς την απαιτούμενη πλειοψηφία για την έγκριση της συμφωνίας, ο κ. Κορωνάκης υποστήριξε ότι η επικείμενη συμφωνία θα είναι εντός των αποφάσεων του κόμματος, εκτιμώντας ότι θα μπορεί να ψηφιστεί από τα όργανα του κόμματος και τις κοινοβουλευτικές ομάδες ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

«Θα είμαι πολύ καθαρός, αυτή η κυβέρνηση δεν είναι μια κυβέρνηση που στηρίζεται από διάφορα κόμματα, αυτός ο πρωθυπουργός δεν είναι ένας πρωθυπουργός που στηρίζεται από διάφορες πολιτικές δυνάμεις. Είναι μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που έχει πάρει μια συγκεκριμένη εντολή.

» Στηρίζεται από τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, και με βάση αυτή την στήριξη πορεύεται. Είναι σαφές, ότι οποιαδήποτε συμφωνία θα καθορίζει το μέλλον της χώρας για τα επόμενα χρόνια και θα λάβει αυτή η κυβέρνηση, θα πρέπει να στηριχτεί από τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Τίποτα παραπάνω και τίποτα λιγότερο» κατέληξε ο κ. Κορωνάκης.

Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk