Αμφίσημες και γενικόλογες ήταν οι τοποθετήσεις της Γενικής Διευθύντριας του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ για την Ελλάδα κατά τη χθεσινή ενημέρωση του εκτελεστικού συμβουλίου του Ταμείου στην οποία αναφέρθηκε στην πενταμερή σύσκεψη στο Βερολίνο το βράδυ της Δευτέρας.

Την ίδια ώρα που δημοσιογραφικές πληροφορίες φέρουν το ΔΝΤ να συνεχίζει να αμφιβάλλει για την δυνατότητα της Ελλάδας να επιτύχει τους φιλόδοξους στόχους για πρωτογενές πλεόνασμα και να συνεχίζει να ζητά διαβεβαιώσεις ότι η οι κυβερνήσεις της ευρωζώνης θα συμφωνήσουν στην αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους αν δεν εφαρμοστεί ένα αξιόπιστο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, η χθεσινή ενημέρωση της κ. Λαγκάρντ «θόλωσε» τα νερά.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Mega στην Ουάσιγκτον Μιχάλη Ιγνατίου η κ. Λαγκάρντ έκανε «τακτική υποχώρηση» στο θέμα της αναδιάρθρωσης του χρέους, ωστόσο η ενημέρωση της «μπέρδεψε» τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΝΤ διότι ήταν «ασαφές» αφενός το ποια στάση θα κρατήσει το Ταμείο στο ελληνικό χρέος και αφετέρου ποια θα είναι η συμβολή του σε ένα τρίτο πακέτο στήριξης της χώρας.

Η συνεδρίαση του ΔΣ του Ταμείου ήταν εντελώς ανεπίσημη και υπήρξε μεγάλη πίεση να μην διαρρεύσει τίποτε. Έτσι, η κ. Λαγκάρντ πριν αρχίσει την ενημέρωση έκανε έκκληση στα μέλη του Δ.Σ. να τηρήσουν την εμπιστευτικότητα.