Μεγάλης έκτασης αστυνομική επιχείρηση στο Παρίσι διέλυσε καταυλισμό περίπου 380 μεταναστών που είχαν βρει καταφύγιο κάτω από γέφυρα του μετρό. Oι μετανάστες είχαν μείνει στο σημείο για σχεδόν οκτώ μήνες και πρόκειται να μεταφερθούν σε κέντρα διαμονής.

O καταυλισμός είχε αρχίσει να σχηματίζεται πριν από οκτώ μήνες κάτω από γέφυρα υπέργειας γραμμής του μετρό, ανάμεσα στους σταθμούς La Chapelle και Barbès. Η επιχείρηση διάλυσής του ξεκίνησε τα ξημερώματα της Τρίτης.

Οι περισσότεροι από τους μετανάστες, με προέλευση από χώρες της Αφρικής, είχαν φτάσει στη Γαλλία από την Ιταλία και αρκετοί είχαν τελικό προορισμό είτε τη Βρετανία είτε τις σκανδιναβικές χώρες, σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ.

Τις προηγούμενες ημέρες, ομάδες αλληλεγγύης είχαν φτάσει στον καταυλισμό για να καταγράψουν ποιοι μπορούσαν να ζητήσουν άσυλο. Σύμφωνα με την ομάδα Emmaus, ορισμένοι από αυτούς θα μεταφερθούν σε κέντρα διαμονής.

Ο καταυλισμός, γνωστός στους κατοίκους ως «Under The Brigde», είχε καταλήξει στη γαλλική πρωτεύουσα συνώνυμο της μεταναστευτικής κρίσης στην Ευρώπη και της αδράνειας γύρω από τους μετανάστες και τους πρόσφυγες που φτάνουν ή διέρχονται από τη Γαλλία.

Τρεις ώρες μετά την έναρξη της παρισινής επιχείρησης, αστυνομικοί ξεκίνησαν στο Καλέ την εκκένωση άλλων δύο καταυλισμών.

Συνολικά, οι τοπικές αρχές εκτιμούν ότι απομακρύνθηκαν περίπου 140 άνθρωποι, περίπου 40 από τον πρώτο καταυλισμό και 100 από τον δεύτερο, ο οποίος στέγαζε έως και τον διπλάσιο αριθμό μεταναστών.

Η εγγύτητα της Βρετανίας, για την οποία το Καλέ είναι η πιο κοντινή πύλη εισόδου από την ευρωπαϊκή ήπειρο, έχει μετατρέψει εδώ και πολλά χρόνια το Καλέ σε μαγνήτη για τους μετανάστες.