Ανακοινώθηκαν τα ονόματα των ανέργων που θα καλύψουν 32.433 θέσεις πλήρους απασχόλησης για πέντε μήνες στους δήμους στο πλαίσιο του προγράμματος Κοινωφελούς Χαρακτήρα του ΟΑΕΔ.

Ειδικότερα στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr) αναρτήθηκε ο προσωρινός πίνακας κατάταξης στο «Πρόγραμμα Κοινωφελούς Χαρακτήρα 2015», ο οποίος περιλαμβάνει 32.433 εγγεγραμμένους ανέργους στα μητρώα του Οργανισμού.

Οι συμμετέχοντες στη διαδικασία μπορούν να αναζητήσουν τη σειρά κατάταξής τους στον προσωρινό πίνακα κατάταξης ανέργων ή τον λόγο αποκλεισμού τους στον πίνακα αποκλειόμενων, με τον αριθμό πρωτοκόλλου της αίτησης (τον κωδικό αριθμό της αίτησης).

Ενστάσεις κατά των αποτελεσμάτων των προσωρινών πινάκων μπορούν να υποβληθούν από την Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015, στις 08:00 μέχρι την Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015 και ώρα 12:00 το μεσημέρι. Οι ενστάσεις μπορούν να υποβληθούν με ηλεκτρονικό τρόπο μέσω της διαδικτυακής πύλης του ΟΑΕΔ, ενώ τυχόν απαραίτητα δικαιολογητικά μπορούν να κατατεθούν έως την Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015 και ώρα 15.00.

Ο οριστικός πίνακας κατάταξης καθώς και ο οριστικός πίνακας αποκλειόμενων θα καταρτιστούν αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας υποβολής και εξέτασης των ενστάσεων και ακολούθως θα ανακοινωθούν.

Μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου αναμένονται οι προκηρύξεις από τον ΟΑΕΔ για άλλες 20.385 θέσεις κοινωφελούς εργασίας σε υπουργεία, περιφέρειες και εποπτευόμενους φορείς που εντάσσονται στη 2η φάση του προγράμματος.

Σημειώνεται ότι η κατάρτιση των πινάκων έγινε για πρώτη φορά με πλήρως αυτοματοποιημένο τρόπο υποβολής των υποψηφιοτήτων μέσω του ολοκληρωμένου πληροφοριακού συστήματος του Οργανισμού και σύμφωνα με τα προβλεπόμενα κριτήρια της εγκεκριμένης από το ΑΣΕΠ δημόσιας πρόσκλησης, δηλαδή χωρίς να είναι απαραίτητη η φυσική παρουσία των ενδιαφερόμενων στα κέντρα προώθησης απασχόλησης για την προσκόμιση δικαιολογητικών.