Η φημολογούμενη κατάργηση των δημόσιων Σχολών Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΕΚ) θα συζητηθεί στη Βουλή έπειτα από ερώτηση που κατέθεσαν οι βουλευτές του Ποταμιού κκ. Γιώργος Μαυρωτάς (Αττικής), Νικόλαος Ορφανός (Β’ Πειραιά) και Ιάσονας Φωτήλας (Αχαΐας) απευθυνόμενη προς τον υπουργό Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Αριστείδη Μπαλτά.
Σε ανακοίνωση του κόμματος σημειώνεται ότι «η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν σταματά συνεχώς να μας εκπλήσσει αρνητικά» και αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Αυτήν τη φορά το «θύμα» στην «κόντρα» μεταξύ του υπουργού Παιδείας κ. Μπαλτά και του αναπληρωτή υπουργού κ. Κουράκη φαίνεται να είναι οι ΣΕΚ για τις οποίες οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι οδεύουν προς κατάργηση! Παρά τη γραπτή απάντηση του κ. Μπαλτά σε προηγούμενη ερώτηση των βουλευτών του Ποταμιού στην οποία δήλωνε ότι θα συνεχιστεί η λειτουργία τους, πάλι κάτι άλλαξε προς το χειρότερο. Και αυτό δεν είναι τίποτε άλλο από την παρέμβαση του ΔΣ της ΟΛΜΕ το οποίο σε πλήρη συνεννόηση με τον κ. Κουράκη ζήτησε και «πέτυχε» την κατάργηση των ΣΕΚ όπως και η ίδια η αναφέρει στο από 29.4.2015 δελτίο Τύπου της».
Οι τρεις βουλευτές εκφράζουν το ερώτημα ποιος τελικά αποφασίζει στο υπουργείο Παιδείας και εάν είναι δυνατόν ο υποτιθέμενος «διάλογος» να γίνεται με αποκλειστικό και μόνο συνομιλητή ένα συνδικαλιστικό όργανο ενώ παράλληλα κάνουν λόγο για τραγελαφική κατάσταση στο υπουργείο που άλλα λέει ο υπουργός και άλλα λέει και κάνει ο αναπληρωτής υπουργός.
Το Ποτάμι, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «υποστηρίζει την ενεργοποίηση, διάδοση και αναβάθμιση των ΣΕΚ και όχι την κατάργησή τους προτού καν μάλιστα δοκιμασθούν και επικοινωνηθούν στον κόσμο. Οι ΣΕΚ μέσω των πολύ ενδιαφερουσών και χρήσιμων ειδικοτήτων τους μπορούν να αποτελέσουν μία ακόμη διέξοδο στους νέους αλλά και όλους τους πολίτες της χώρας, παρέχοντάς τους χρήσιμα εφόδια για την ένταξή τους στην παραγωγή και την αγορά εργασίας, συμβάλλοντας στην καταπολέμηση της ανεργίας και την προώθηση της υγιούς επιχειρηματικότητας».