Την επαναφορά όλων των γιατρών των πρώην νοσοκομείων του ΙΚΑ στις πρωτοβάθμιες και δευτεροβάθμιες δομές περίθαλψης, με εφαρμογή του νόμου 4325/2015, ζητά ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών από το υπουργείο Υγείας. Οι γιατροί είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα και στη συνέχεια απολύθηκαν το 2014 σύμφωνα με τον ν.4238/2014.

Σε σχετική επιστολή που κοινοποιήθηκε στον υπουργό, Παναγιώτη Κουρουμπλή, ο ΙΣΑ ζητά την εφαρμογή του νόμου που εισηγήθηκε ο αναπληρωτής Υπουργός Δημόσιας Διοίκησης, Γ. Κατρούγκαλος και προβλέπει την επαναφορά όσων υπαλλήλων του δημοσίου τομέα είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα και απολυθεί.

Στην κατηγορία αυτή, σύμφωνα με την άποψη της Νομικής Υπηρεσίας του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, εμπίπτουν και οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και απολύθηκαν το 2014, σύμφωνα με τον ν.4238/2014.

«Για λόγους ίσης μεταχείρισης και επειδή είναι αναγκαία η στήριξη τόσο της πρωτοβάθμιας όσο και της δευτεροβάθμιας φροντίδας υγείας, η οποία δημιουργήθηκε και εξαιτίας της αποχώρησης των ιατρών αυτών, τόσο από τις μονάδες του ΕΟΠΥΥ, όσο και από τα πρώην νοσοκομεία του ΙΚΑ, σας καλούμε δια της παρούσης όπως αναλάβετε σχετική πρωτοβουλία, προκειμένου να ομαλοποιηθεί η λειτουργία όλων των φορέων της δημόσιας υγείας με την επαναφορά των ιατρών αυτών» αναφέρει ο ΙΣΑ απευθυνόμενος στον υπουργό Υγείας.

Τέλος, οι γιατροί επαναδιατυπώνουν το αίτημα περί στελέχωσης όλων των φορέων της δημόσιας υγείας και με νέους ιατρούς, εξαιτίας της έλλειψης ιατρικού προσωπικού.