Καταγγελία στο υπουργείο Υγείας, το Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας, το Σώμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, έκανε οι εκπρόσωποι του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου για την ύπαρξη παράνομου διαδικτυακού καταστήματος πώλησης φαρμάκων αγνώστου προέλευσης.
Σύμφωνα με την καταγγελία του ΠΦΣ, ο ιστοτόπος αυτός (http://xn--mxaaaaded0cl8bwg.com/), ο οποίος είναι στα ελληνικά, έχει στο μέσο της σελίδας με μεγάλη γράμματα τη λέξη «φαρμακείο» και κάτω από αυτήν τη φράση «φάρμακα χωρίς συνταγή». Επίσης υπάρχει η πρόταση: «Εδώ μπορείτε να αγοράσετε μεγάλη ποσότητα της υψηλής ποιότητας χαπιών χωρίς ιατρική συνταγή και σε απευθείας σύνδεση. Παραδίδουμε τα χάπια γρήγορα σε οποιαδήποτε χώρα του κόσμου».
«Ουδεμία πληροφορία υπάρχει για την προέλευση και τα εργοστάσια παρασκευής των ως άνω φαρμάκων, με αποτέλεσμα να προκύπτουν σοβαρές αμφιβολίες τόσο για τη γνησιότητά τους, όσο και την ασφάλειά τους, κατά τρόπο που θέτει άνευ άλλου σε σοβαρό και άμεσο κίνδυνο την Δημόσια Υγεία», αναφέρουν οι φαρμακοποιοί.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η κυκλοφορία μερικών φαρμάκων που πωλούνται από την ιστοσελίδα, έχει απαγορευθεί παγκοσμίως.