Σαπέν: «Οι συνομιλίες πρέπει να επιταχυνθούν»

Οι συνομιλίες μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της πρέπει να επιταχυνθούν προκειμένου να επιτευχθεί συμφωνία τις επόμενες ημέρες ή εβδομάδες, δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν.

Οι συνομιλίες μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της πρέπει να επιταχυνθούν προκειμένου να επιτευχθεί συμφωνία τις επόμενες ημέρες ή εβδομάδες, δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Bloomberg.

«Οι συνομιλίες προχωρούν γρήγορα αλλά όχι αρκετά γρήγορα για να ολοκληρωθούν» δήλωσε ο Σαπέν από τη Δρέσδη της Γερμανίας και συμπλήρωσε πως «όλοι χρειάζεται να βρίσκονται σε κλίμα διαπραγμάτευσης, η οποία να είναι επαρκώς εσπευσμένη, επαρκώς συγκεκριμένη, επαρκώς τεχνική αλλά και επαρκώς πολιτική για να επιτευχθεί συμφωνία τις επόμενες ημέρες ή εβδομάδες».

Ο Σαπέν απέφυγε τις ερωτήσεις για τις ελληνικές συντάξεις και τον ΦΠΑ λέγοντας ότι η βασική απαίτηση είναι η Ελλάδα να παρουσιάσει ένα σχέδιο που να δείχνει βελτίωση στα οικονομικά της.

«Η κόκκινη γραμμή είναι ότι δεν μπορεί να επιτραπεί να υπάρξει επιδείνωση της συνολικής δημοσιονομικής κατάστασης και μάλιστα χρειάζεται να υπάρξει βελτίωση» είπε ο Σαπέν και κατέληξε λέγοντας ότι «κάθε ημέρα που περνά καθιστά το θέμα περισσότερο επείγον».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk