Ψαλιδισμένοι μισθοί, υψηλή φορολογία, ακρίβεια συνθλίβουν τους Έλληνες

Στο νοικοκυριό όπου μπαίνουν 400 ευρώ τον μήνα και ο ένας σύζυγος είναι άνεργος ή απλήρωτος για μήνες, η οικονομική κατάσταση είναι δραματική. Και στη «μεσαία τάξη», όμως, οι φόροι και η ακρίβεια αναγκάζουν τους πολίτες να μετρούν ευρώ – ευρώ το μηνιάτικο. Τελικά, πόσο κοστίζει να ζεις στην Ελλάδα σήμερα;

Η εσωτερική υποτίμηση, η οποία επιχειρήθηκε διά της βίαιης προσαρμογής στα χρόνια του Μνημονίου, έπληξε τις αποδοχές των Ελλήνων, αφησε όμως σχεδόν ανέπαφες τις τιμές των βασικών αγαθών διαβίωσης, ενώ η ταυτόχρονη υπερφορολόγηση ήρθε να δώσει τη χαριστική βολή.

Στο νοικοκυριό όπου μπαίνουν 400 ευρώ τον μήνα και ο ένας σύζυγος είναι άνεργος ή απλήρωτος για μήνες, η οικονομική κατάσταση είναι δραματική. Και στη «μεσαία τάξη», όμως, οι φόροι και η ακρίβεια αναγκάζουν τους πολίτες να μετρούν ευρώ – ευρώ το μηνιάτικο.

Με τα νοικοκυριά να έχουν χάσει έως και το ένα τέταρτο του εισοδήματός τους και πολλοί να είναι άνεργοι, με το φόρο εισοδήματος για μισθωτούς και συνταξιούχους να έχει πάει έως και επτά φορές πάνω και για τους ελεύθερους επαγγελματίες έως και εννιά φορές και με τις τιμές στο καλάθι της νοικοκυράς να μένουν στο ύψος τους (παρά τον αποπληθωρισμό) είναι απολύτως φανερό σε όλους ότι το εισόδημα δεν φτάνει για να καλυφθούν ούτε οι βασικές ανάγκες διαβίωσης.

«Τα Νέα» παρουσιάζουν σήμερα, μέσα από το παράδειγμα δύο οικογενειών, πόσο κοστίζει να είσαι πολίτης αυτής της χώρας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk