Επεισοδιακή κατάληξη είχε η συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης του έγκλειστου χρυσαυγίτη βουλευτή Ηλ. Κασιδιάρη προς τον υπουργό Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη σχετικά με το χρέος της Ελλάδας στο ΔΝΤ.

Ο κ. Κασιδιάρης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι συνεχίζει την τακτική Σαμαρά, ενώ εγκάλεσε τον πρωθυπουργό για την εικόνα που δίνει όταν δέχεται «τις φάπες του Γιούνκερ» και τα αστεία με τις γραβάτες, εικόνες που κάνουν τον γύρο του κόσμου και εμφανίζουν , όπως είπε, τον Έλληνα πρωθυπουργό ως «καρπαζοεισπράχτορα». Ενώ εγκάλεσε την κυβέρνηση για την στάση της έναντι των δανειστών και είπε ότι δικαίως είχε θέσει εξ αρχής στους εταίρους τον κίνδυνο ανόδου της Χρυσής Αυγής, η οποία κάνει εθνική αντίσταση και γι’ αυτό πήγε στην φυλακή. Ο κ. Βαρουφάκης αντέδρασε λέγοντάς του ότι «δεν είσαστε στην φυλακή για την εθνική σας αντίσταση στο μνημόνιο αλλά για εγκληματικές πράξεις», φράση που προκάλεσε αντιδράσεις και φωνές από την πτέρυγα της Χ.Α.

Νωρίτερα ο υπουργός Οικονομικών είχε αναφερθεί στην «σκοτεινή ιστορία του ΔΝΤ», η συμμετοχή του οποίου στο ελληνικό πρόγραμμα είχε στόχους που αναιρούν τις δυνατότητες της Ευρώπης, όπως είπε, τονίζοντας πάντως ότι ήταν το μόνο που παραδέχθηκε ότι υπάρχει πρόβλημα (με το ελληνικό πρόγραμμα). Αναφερθείς δε στην αναπτυξιακή τράπεζα των BRICS είπε ότι είναι μια σημαντική εξέλιξη επισημαίνοντας ότι «μπορεί να παίξει επικουρικό ρόλο στην αναπτυξιακή προσπάθεια της Ελλάδας». Όμως διευκρίνισε ότι «δεν μπορεί να υποκαταστήσει μια τέτοια συμφωνία», όπως αυτή που επιδιώκει η χώρα. «Είμαστε αναπόσπαστο κομμάτι της ευρωπαϊκής οικογένειας. Πρέπει να το λύσουμε στο πλαίσιο της Ευρώπης», τόνισε και δήλωσε ότι «δεν θα βρούμε λύση εκτός των ευρωπαϊκών θεσμών».