Ιταλοί βιομήχανοι: Αρνητικό για την ανάπτυξη πιθανό Grexit

Αυστηρή προειδοποίηση ότι ενδεχόμενο Grexit θα λειτουργούσε επιβαρυντικά για την ισχνή ιταλική ανάπτυξη απηύθυνε ο πρόεδρος των Ιταλών βιομηχάνων Τζ.Σκουίντσι. Αλώβητη όμως δεν θα μείνει ούτε η υπόλοιπη Ευρώπη, με την προσπάθεια για οικονομική επανεκκίνηση να τίθεται εν αμφιβόλω, είπε. Εκφράζοντας ως «πεπεισμένος ευρωπαϊστής» την πικρία του ότι «η σημερινή Ευρώπη δεν μου αρέσει» γιατί της λείπει «η καρδιά και η ψυχή», προσθέτοντας ότι η Ελλάδα είναι «η τέλεια απόδειξη των ορίων μας».

Αυστηρή προειδοποίηση ότι ενδεχόμενο Grexit θα λειτουργούσε επιβαρυντικά για την ισχνή ιταλική ανάπτυξη απηύθυνε ο πρόεδρος των Ιταλών βιομηχάνων Τζόρτζιο Σκουίντσι. Αλώβητη όμως δεν θα μείνει ούτε η υπόλοιπη Ευρώπη, με την προσπάθεια για οικονομική επανεκκίνηση να τίθεται εν αμφιβόλω, πρόσθεσε. Εκφράζοντας ως «πεπεισμένος ευρωπαϊστής» την πικρία του ότι «η σημερινή Ευρώπη δεν μου αρέσει» γιατί της λείπει «η καρδιά και η ψυχή» είπε με νόημα ότι η Ελλάδα είναι «η τέλεια απόδειξη των ορίων μας».

«Ενδεχόμενη ελληνική χρεοκοπία δεν θα βοηθούσε την ισχνή ιταλική ανάπτυξη», δήλωσε ο πρόεδρος των Ιταλών βιομηχάνων Τζόρτζιο Σκουίντσι, κατά την ετήσια συνέλευση των Ιταλών επιχειρηματιών, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη στο Μιλάνο.

«Στην Ευρώπη, η έκβαση της διαπραγμάτευσης με την Ελλάδα είναι αβέβαιη, αλλά έχουμε, πάντως, μια βεβαιότητα: μια ελληνική χρεοκοπία, ακόμη και χωρίς έξοδο από το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα, σίγουρα δεν θα βοηθούσε την ευρωπαϊκή οικονομική επανεκκίνηση και την ισχνή ιταλική επιστροφή στην ανάπτυξη», τόνισε ο Τζ. Σκουίντσι.

Ο επικεφαλής των Ιταλών βιομηχάνων υπογράμμισε, επίσης, ότι «η Ελλάδα είναι η τέλεια απόδειξη των ορίων μας. Αν είχε τύχει άμεσης αντιμετώπισης, η ελληνική κρίση θα είχε ήδη επιλυθεί. Στη συνέχεια, όμως, φούσκωσε από τη μια με ακαμψία και περηφάνια, και από την άλλη με προεκλογική έλλειψη αξιοπιστίας, με ένα μείγμα που μπορεί να αποδειχθεί θανάσιμο».

«Από την Ευρώπη αυτή λείπει η καρδιά και η ψυχή. Ως πεπεισμένος ευρωπαϊστής, είναι κάτι που λέω με μεγάλη λύπη: η σημερινή, αυτή Ευρώπη, δεν μου αρέσει», ολοκλήρωσε ο Τζόρτζιο Σκουίντσι.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk