Συναγερμός λόγω του εντοπισμού βόμβας του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου σήμανε στην Κολωνία της Γερμανίας για να ακολουθήσει η μεγαλύτερη εκκένωση στην πόλη εν καιρώ ειρήνης.

Είκοσι χιλιάδες κάτοικοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στο πλαίσιο επιχείρησης των Αρχών που θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Τετάρτης για την εξουδετέρωση της βόμβας βάρους ενός τόνου που εντοπίστηκε κοντά στην γέφυρα Μίλχαιμ στον Ρήνο.

Σχολεία και παιδικοί σταθμοί, καθώς και ζωολογικός κήπος της πόλης, έκλεισαν, ενώ περίπου 1.000 ασθενείς σε οίκο ευγηρίας και αποκατάστασης είναι μεταξύ των ατόμων που μεταφέρθηκαν σε ασφαλείς τοποθεσίες.

Η εξουδετέρωση της βόμβας από ειδικούς πυροτεχνουργούς έχει προγραμματιστεί για το απόγευμα της Τετάρτης. Δημοτικοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι κατά τη διάρκεια της επιχείρησης στον Ρήνο δεν θα επιτραπεί ο διάπλους και θα κλείσει επίσης ο εναέριος χώρος.

Η βόμβα εντοπίστηκε την Παρασκευή κατά τη διάρκεια προπαρασκευαστικών εργασιών για την κατασκευή ενός αγωγού, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Πιστεύεται ότι είναι αμερικανικής κατασκευής και είναι θαμμένη σε βάθος πέντε μέτρων, αναφέρει το BBC.