Απίστευτες καταγγελίες και σκληρή κόντρα μεταξύ του δημάρχου Κω, Γ. Κυρίτση και του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Η. Καματερού ξέσπασε μετά την φωτιά που εκδηλώθηκε στο ξενοδοχείο που φιλοξενεί προσωρινά τους δεκάδες μετανάστες που φτάνουν στο νησί και για την οποία υπάρχουν υποψίες εμπρησμού.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Η. Καματερός που πρωτοστάτησε στην εξεύρεση λύσης στο θέμα της προσωρινής στέγασης τους σε εγκαταλελειμμένο ξενοδοχείο προκαλώντας τις αντιδράσεις των κατοίκων της περιοχής που θέτουν θέμα ασφάλειας, κατήγγειλε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ότι δέχεται απειλητικά τηλεφωνήματα, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «απειλούν ότι θα μου κάψουν το σπίτι!».

Ο κ. Καματερός, στην συνέντευξη του, καταλογίζει ευθύνες στον δήμαρχο αλλά και τον Έπαρχο της Κω, που ανήκουν σε διαφορετικούς πολιτικούς χώρους λέγοντας: « Εδώ και περίπου έναν μήνα ο κ. Επαρχος, πιθανόν και ο κ. δήμαρχος, έδωσε το τηλέφωνό μου στους κατοίκους της περιοχής και με παίρνουν κάθε μέρα και με απειλούν από τις 7 το πρωί.» Σύμφωνα με τον κ. Καματερό στόχος του Επάρχου και του δημάρχου είναι να αντιπολιτευθούν με «ανόητο» τρόπο την κυβέρνηση.

Στον βουλευτή απάντησε με σκληρή ανακοίνωση του ο δήμαρχος Γ. Κυρίτσης, κάνοντας λόγο για «συκοφαντική επίθεση που δεν έχει προηγούμενο» καλώντας την δικαιοσύνη να επέμβει αυταπάγγελτα και τον βουλευτή να φέρει έστω και έναν μάρτυρα, το οποίο θα επιβεβαιώσει ότι ο Δήμαρχος έδωσε το τηλέφωνο του βουλευτή σε πολίτες για να τον απειλούν.»

Τονίζει μάλιστα ότι ο κ. Καματερός προσπαθεί να αποπροσανατολίσει αντλαμβανόμενος τα προβλήματα που δημιούργησε. Αξίζει να σημειωθεί ότι το πόρισμα για τα αίτια της πυρκαγιάς δεν έχει ακόμα δοθεί στη δημοσιότητα.