Ερώτηση στη Βουλή για την υπολειτουργία της Υπηρεσίας Ασύλου

To θέμα της υπολειτουργίας της Υπηρεσίας Ασύλου λόγω υποστελέχωσης φέρνει στη Βουλή «Το Ποτάμι».

To θέμα της υπολειτουργίας της Υπηρεσίας Ασύλου λόγω υποστελέχωσης φέρνει στη Βουλή «Το Ποτάμι».
Σε ερώτηση που κατέθεσαν προς τον υπουργό Εσωτερικών οι βουλευτές Αχαΐας κ. Ιάσονας Φωτήλας και Β’ Πειραιά κ. Νίκος Ορφανός σημειώνουν ότι «η έλλειψη σχεδίου και οργάνωσης της μεταναστευτικής πολιτικής της κυβέρνησης επιβεβαιώνεται για μια ακόμα φορά με την Υπηρεσία Ασύλου να κλείνει, καθώς μένει χωρίς προσωπικό και δέχεται πια αιτήματα μόνο ηλεκτρονικά (μέσω skype)! Την ίδια στιγμή στη χώρα μας έχουν αυξηθεί δραματικά τόσο οι μεταναστευτικές ροές όσο και οι αιτήσεις για άσυλο».
Ενδεικτικά, όπως λένε, είναι τα στοιχεία της υπηρεσίας: το τρίμηνο Ιανουαρίου – Μαρτίου καταγράφηκαν 2.992 αιτήματα ασύλου αντί 2.442 που είχαν καταγραφεί το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι. Τα περισσότερα αιτήματα έχουν υποβληθεί από Σύρους και είναι περίπου 722 αντί 160 που ήταν πέρυσι. Αντίστοιχα, 551 αιτήματα υποβλήθηκαν από Αφγανούς και 395 από Πακιστανούς.
Στην ερώτηση αναφέρεται πως «για Το Ποτάμι η λειτουργία της Υπηρεσίας Ασύλου με βάση τα ευρωπαϊκά πρότυπα είναι αυτονόητη, καθώς στηρίζει τη δίκαιη κατανομή των αιτούντων άσυλο σε όλες τις χώρες της ΕΕ».
Οι δύο βουλευτές ζητούν από τον υπουργό Εσωτερικών κ. Νίκο Βούτση να τους απαντήσει μεταξύ άλλων πότε και με ποια διαδικασία το αρμόδιο υπουργείο προτίθεται να προβεί στην επαρκή στελέχωση της Υπηρεσίας Ασύλου, προκειμένου να επιτελέσει αποτελεσματικά το έργο της και για ποιο λόγο, παρ’ όλο που έχει απαντηθεί θετικά, το από τις 8 Δεκεμβρίου 2014 αίτημα της ελληνικής Υπηρεσίας Ασύλου προς την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Ασύλου (EASO) για ανανέωση των συμβάσεων των υπαλλήλων της Υπηρεσίας που έχουν λήξει από τον Απρίλιο του 2015, η προκήρυξη του διαγωνισμού παραμένει σε εκκρεμότητα.
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Αναβολές και… private clubs Το τεράστιο ροζ, γεμάτο καθρέφτες, δωμάτιο στη βίλα «Ορτανσία», σκαρφαλωμένη στις ψηλότερες και πλέον θεαματικές οροσειρές της Εκάλης, ήταν... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk