Ο Κάμερον περιοδεύει και συζητά για το ρόλο της Αγγλίας στην Ε.Ε.

Ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλώντ Γιούνκερ έξω από το Λονδίνο τη Δευτέρα για να συζητήσουν πώς μπορούν να γίνουν μεταρρυθμίσεις στην Ευρώπη και ποια θα είναι η σχέση της Βρετανίας με την Ευρωπαϊκή Ενωση.

«Ο βρετανός πρωθυπουργός τόνισε ότι οι κάτοικοι της Βρετανίας δεν είναι ευχαριστημένοι με την κατάσταση ως έχει και πιστεύουν ότι η ΕΕ χρειάζεται να αλλάξει για να μπορέσει να ανταποκριθεί καλύτερα στις ανησυχίες τους», είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Ο Γιούνκερ επανέλαβε ότι προτίθεται να βοηθήσει στην εξεύρεση λύσης, ενώ και οι δύο συμφώνησαν πως χρειάζονται περαιτέρω συνομιλίες.

Η καμπάνια του Κάμερον πριν τις εκλογές στις αρχές Μαΐου συμπεριλάμβανε την υπόσχεση ότι θα επαναδιαπραγματευτεί τον ρόλο της Βρετανίας στην Ευρώπη και ότι μέχρι το τέλος του 2017 θα διεξάγει δημοψήφισμα για την παραμονή ή μη της Βρετανίας στην ΕΕ.

Ο βρετανός πρωθυπουργός ξεκίνησε τις ομιλίες επί του θέματος της μεταρρύθμισης της ΕΕ στη Σύνοδο Κορυφής στη Λετονία, με ηγέτες κρατών της πρώην Σοβιετικής Ενωσης, προσδοκώντας ότι μπορεί να αποσπάσει παραχωρήσεις, όσο δύσκολο και αν είναι κάτι τέτοιο.

Ενα από τα θέματα που διαπραγματεύεται αφορά στις αλλαγές των κανόνων για την χορήγηση κοινωνικών παροχών, ιδιαίτερα σε μετανάστες από άλλες χώρες της ΕΕ που αναζητούν δουλειά στη Βρετανία.

Προς το τέλος της εβδομάδας έχει προγραμματίσει να επισκεφθεί πέντε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες για να συζητήσει τις προτάσεις του με τους ομολόγους του της Δανίας, της Ολλανδίας, της Γαλλίας, της Πολωνία και της Γερμανίας.

Επίσης, σκοπεύει να μιλήσει ξεχωριστά με κάθε ηγέτη των 27 χωρών-μελών της ΕΕ στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο που θα διεξαχθεί στο τέλος Ιουνίου.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk