Η υπέρβαση που προσπαθεί να πετύχει ο Παναθηναϊκός με την απόκτηση του Μίκαελ Εσιέν, φαίνεται πως επετεύχθη, αφού όπως διέρρευσε από την πλευρά του μάνατζερ του ποδοσφαιριστή, οι δύο πλευρές τα έχουν βρει σε όλα και απομένει μόνο η έλευση του Γκανέζου μέσου στην Αθήνα για να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και να υπογράψει.

Ο μάνατζερ του ποδοσφαιριστή, Φαμπιάν Πιβετό, φέρεται να αποδέχτηκε την πρόταση του Παναθηναϊκού για διετές συμβόλαιο με ένα εκατ. ευρώ πάγιες ετήσιες αποδοχές, συν τα μπόνους που να ανεβάζουν το ποσό στο 1,5 εκατ. ευρώ τον χρόνο. Επίσης προβλέπονται αεροπορικά εισιτήρια για τη Γκάνα και την Αγγλία, καθώς και πολυτελές αυτοκίνητο και σπίτι.

Ο ατζέντης του 32χρονου παίκτη βρέθηκε στην Αθήνα τις προηγούμενες ημέρες και έδωσε τα χέρια με τη διοίκηση του Παναθηναϊκού που έχει δώσει ήδη εντολή για τη σύνταξη συμβολαίου.

Πλέον, η συμφωνία θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη και μπορεί να «σπάσει» μόνο λόγω συγκλονιστικής ανατροπής των δεδομένων.

Παράλληλα ο Παναθηναϊκός ήρθε σε προφορική συμφωνία με τον Γενς Βέμερ για τη θέση του δεξιού μπακ. Ο 29χρονος Γερμανός αμυντικός έμεινε ελεύθερος από την Πάντερμπορν που υποβιβάστηκε στη δεύτερη κατηγορία και αναμένεται άμεσα στην Αθήνα.